Манчестър Юнайтед изпусна шанса да излезе на трето място в

...
Манчестър Юнайтед изпусна шанса да излезе на трето място в
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед допусна късен изравнителен гол срещу Саутхямптън

Манчестър Юнайтед изпусна шанса да излезе на трето място в британската Премиер Лийг. " Червните дяволи " приключиха 2:2 домакинския си мач със Саутхямтън от 35-ия кръг, откакто позволиха изравнителен гол в 96-ата минута. Резултатът е действителен с оглед показаното на терена, като " светците " през целия мач бяха равностойни, а в края съумяха да натикат противника си в наказателното му поле.

Мачът стартира с повече офанзиви за гостите. В 10-ата минута Антони Марсиал беше изведен самичък против вратаря, само че откри метод да не порази задачата.

Само две минути по-късно Пол Погба загуби топката към точката за осъществяване на дузпа при изнасяне. Нейтън Редмънд съумя да подаде на непокрития Стюърт Армстронг, който откри за гостите.

Попадението не смути " алените дяволи ". Те потърсиха незабавно изравняването. В 16-ата минута попадение на Маркъс Рашфорд беше анулирано за явна засада. Англичнанинът все па се разписа 4 минути по-късно след хубаво подаване на Марсиал в наказателното поле.
 Снимка 487943
Източник:

Французинът сподели, че се намира в отлична форма и в 23-ата минута вкара след хубаво влизане отляво и разстрелващ удар в горния ъгъл на вратата.

До края на първото полувреме играта беше равностойна и на моменти гостите успяваха да упражнят напън към вратата на Де Хеа, само че без да основават голови положения.

След почивката Саутхямптън още веднъж стартира по мощно и доближи до няколко положителни обстановка, само че все нямаше кой да направи решаващото допиране.

Домакините съумяха да стабилизират владението на топката и започнаха да управляват играта. В този интервал Рашфорд направи необикновен пропуск странично от два метра, като не съумя да уцели вратата.

Солскяер върна тима си обратно и се наложи Де Хеа да демонстрира класата си. Той направи следващото си марково избавяне, докосвайки с ръка топка под гредата.

Малко преди изитчане на постоянното време резервата Брендън Уилямс и играча на Саутхямптън Кайл Уокър Питърс си удариха главите неприятно. Наложи се и двамата да получават сериозна лекарска помощ. Уокър Питърс съумя да продължи, само че Уилямс трябваше да напусне и домакините останаха с 10 индивида.

В 96-ата минута Майкъл Обафени изравни за 2:2. Джеймс Уорд Праус центрира от корнер отдясно. Беднарек надскочи Матия с глава и Обафени няка съумя да изпревари Линдельоф пред голлинията.

Така Манчестър Юнайтед остана на пето място с 59 точки и с два гола по-лоша голова разлика от Лестър. Челси е на трето място с 60 точки. Червените дяволи " имат посещение на Крисъл Палас, домакинство на Уест Хям и посещение на директния съперник Лестър. Съперниците също нямат лесна стратегия.

Саутхямптън е на 12-о място с 45 точки и ще играе за авторитет против Брайън вкъщи, Борнмут като посетител и Шефилд Юнайтед още веднъж вкъщи.
 Снимка 487942
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР