Манчестър Юнайтед избегна чутовна издънка на Олд Трафорд за 3:2

...
Манчестър Юнайтед избегна чутовна издънка на Олд Трафорд за 3:2
Коментари Харесай

Юнайтед с впечатляващ обрат в стил Сър Алекс

Манчестър Юнайтед избегна чутовна издънка на " Олд Трафорд " за 3:2 над Нотингам Форест в дуел от 3 кръг на Висшата лига, траял 104 минути. Тимът на Ерик загар Хааг започва потресаващо пред погледа на сър Алекс Фъргюсън, допускайки две попадения в границите на първите четири минути, което до момента историята на " алените дяволи " не познаваше.

Тайво Айвонии откри в Манчестър, трансформирайки се в първия състезател на Форест с попадение в седем следващи публични срещи. Той е и едвам третият африкански футболист, постигнал нещо сходно във Висшата лига след Емануел Адебайор и Мохамед Салах. Последвалият втори удар за " алените дяволи " пък пристигна посредством Вили Боли. 

Кошмарът за Юнайтед последователно стартира да отшумява, а Кристиан Ериксен върна очакванията на домакините, че не всичко е изгубено. Датчанинът засече с едно допиране изострен пас на Маркъс Рашфорд в 17-ата минута. После пристигна невероятният пропуск на Каземиро. В средата на полувремето бразилецът се размина с топката на метър пред голлинията за смут на почитателите в " Театъра на фантазиите ". До края на първата част " алените " напълно държаха самодейността, владеейки топката внушителните 70% от времето. Гол по този начин и не падна.

Втората част стартира стремително за отбора на Тен Хаг, изгубил преди седмица от Тотнъм с 0:2. Каземиро съумя да се оправдава за фрапантния пропуск седем минути след подновяването на играта. Бившият състезател на Реал (Мадрид) получи отличен пас с глава от Бруно Фернандеш и от няколко метра този път бе кинжален - 2:2. Последваха минути на превъзходство, в които домакините усетиха, че са покрай цялостния поврат. Той обаче пристигна след червен картон на Джо Лоръл в 67-ата минута и дузпа за Юнайтед. Бранителят смъкна на земята откъсващия се Рашфорд, само че се наложи ВАР да се намесва, с цел да откри къде тъкмо бе осъществено нарушаването, а всичко продължи близо 10 минути. Зад топката застана Фернандеш, който не сгреши. 

Португалецът впечатлява със статистика, откогато мина в клуба от Острова. Халфът е №1 от 2020 година насам по брой мачове с гол и асистенция - общо 12. Никой различен не е съумял да направи нещо сходно за този интервал. 

За тогавашния първенец на Европа това бе второ проваляне през акцията след 1:2 от Арсенал, последвано от късен триумф със същия резултат над новака Шефийлд Юнайтед. За Юнайтед пък бе втори поредна сложна победа на " Олд Трафорд ", откакто сезонът започва със противоречиво 1:0 над Уулвс.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР