Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се срещат за 4-и път

...
Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се срещат за 4-и път
Коментари Харесай

Юнайтед и Сити се вкопчват един в друг за четвърти път този сезон

Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се срещат за 4-и път през този сезон в дербито на Манчестър. На 7 декември предходната година Юнайтед надделя с 2:1 "гражданите " посред "Етихад Стейдиъм " след попадения на Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал преди Отаменди да върне един гол 5 минути преди края. Точно месец по-късно, на 1/2-финалите двата тима още веднъж се изправиха един против различен. В първия конфликт Сити надви с 3:1 като посетител, а на реванша "червените дяволи " завоюваха с минималното 1:0, което обаче не им стигна за класиране на финала.

20-кратният първенец на Англия ще се опита да постави точка на поредицата от 4 следващи мача, в които постоянно гостът печели. За последно това стори Сити на 11 ноември 2018 година, когато се поздрави с триумфа с 3:1, а тогава управител на Юнайтед към момента бе Жозе Моуриньо.

В състава на Оле Гунар Солскяер под въпрос до последно ще бъде капитанът Хари Магуайър, а трайно отвън строя са Пол Погба и Маркъс Рашфорд. С травма е и Аарън Уан-Бисака, а положението на Даниел Джеймс не е ясно.

Пеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Лерой Сане и Аймерик Лапорт.

Със сигурност домакините имат защо повече да играят, защото се борят за класиране в топ 4 и класиране в Шампионската лига. "Червените дяволи " понастоящем изостават на 3 точки от Челси, които заемат точно 4-ата позиция с 45 пункта.

Шампионите от своя страна от дълго време изгубиха шансове за отбрана на трофея, тъй като изоставането им от Ливърпул е цели 25 точки. Все отново възпитаниците на Гуардиола са в чудесно въодушевление след завоюваната купа на Лигата и преднината от 2:1 като посетител на Реал Мадрид в 1/8-финалите от Шампионската лига преди реванша.

Дали най-накрая домакинът ще завоюва дербито или серията на гостуващия отбор от последните 4 мача ще продължи, ще стане ясно довечера. Началото е от 18:30 часа българско време и ще можете да наблюдавате мача минута по минута в Gong.bg, както и онлайн по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР