Манчестър Юнайтед финишира на трето място сезона в английската Висша

...
Манчестър Юнайтед финишира на трето място сезона в английската Висша
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се завърна в Шампионската лига!

Манчестър Юнайтед финишира на трето място сезона в британската Висша лига. " Червените дяволи " извършиха своята огромна цел - присъединяване в Шампионската лига през септември, откакто победиха в директния дуел против Лестър за европейската квота с 2:0. Селекцията на Оле Гунар Солскяер не направи най-хубавата си аудиенция на " Кинг Пауър Стейдиъм ", само че взе нужните три точки след гол от дузпа на Бруно Фернандеш и попадение на Лингард надълбоко в добавеното време.

Домакините се нуждаеха от наложителна победа, само че този следобяд сътвориха прекомерно малко положения пред Давид Де Хеа. Най-чистото от тях се откри пред Джейми Варди при започване на втората част, само че кълбото откри само сглобката на вратата. В края червен картон получи главният защитник на " сините " Джони Еванс.
 Снимка 489660
Източник:

Така " лисиците " на Брендън Роджърс ще би трябвало да се задоволят с място във втория по-сила шампионат Лига Европа. Под №4 в крайното класиране пък ще приключи Челси.

Гостите стартираха пределно окуражени, като резултат от техните дейности можеше да има във втората минута. Погба пусна доста хитро за Антони Марсиал, а по-късно французинът бе съборен в наказателното поле от тромавия Уес Морган. Ако нямаше засада, щеше да е прекомерно евентуално да бъде отсъдена и дузпа от съдията Мартин Аткинсън.

Спорна обстановка имаше и в другия завършек на игрището, където Ихеаначо бе съборен в полето на Юнайтед от Погба, само че и там не последва сигнал за 11-метров углавен удар.
 Снимка 489661
Източник:

Първата действителна заплаха на " Кинг Пауър Стейдиъм " беше записана в 14-ата минута. Неманя Матич от Юнайтед сбърка малко пред своето наказателно поле, позволявайки на Лестър да разгърне бърза своя контра. Тя бе приключена с шут от дъгата на Ндиди, само че кълбото мина малко над горната греда на Де Хеа.

Лестър сътвори светкавична контра в 24-ата минута, когато " лисиците " имаха числено преимущество малко пред наказателното поле на противника. При обстановка трима на двама, Келечи Ихеаначо се засуети прекомерно доста и вместо да комбинира в точния момент с Варди, нигериецът стреля едва и не тормози изключително доста неуверения Де Хеа.
 Снимка 489659
Източник:

Селекцията на Оле Гунар Солскяер доближи до попадение в 31-ата минута, само че то беше вярно анулирано заради засада. Пол Погба пусна прословут пас за Фернандеш, само че португалецът избърза да започва преди да отиграе по голов метод подаването на своя френски сътрудник.

Малко преди паузата, отлична опция се откри пред един от водачите на Юнайтед - Маркъс Рашфорд. Звездата се възползва от момент нехайство от страна на " синята " защита и настройки кълбото на комфортния си десен крайник. Точността обаче му изневери и прати своя изстрел на безвредна за Шмайхел отдалеченост.

Определено " алените дяволи " подвигнаха качеството на своето показване във финалните акомпанименти на частта. Маркъс Рашфорд за повторно се размина с отбелязването на гол. Този път играчът с №10 се възползва от меле при корнер в полето на Лестър и шутира. Шмайхел показва самообладание в решителния момент и отрази с опитност.
 Снимка 489658
Източник:

Лестър се виждаше доста покрай откриващото попадение в 59-ата минута, но шансът още веднъж покри техния конкурент. Тилеманс центрира от фаул. Въпреки неуместната си позиция, Джейми Варди съумя да отиграе с глава, а топката кацна върху сглобката на Де Хеа и по-късно излезе в навън.

Манчестър Юнайтед дочака своя момент в 69-ата минута. " Червените дяволи " откраднаха топка в центъра, след което Грийнууд пусна извеждащ пас за Марсиал. Французинът напредна с топка в крайници, само че бе подложен на двойно нарушаване от страна и на Еванс, и на Уес Морган. Реферът Аткинсън бе безапелационен и уточни дузпата. С виновната задача се нагърби Бруно Фернандеш, който в обичайния си жанр матира Шмайхел за 0:1.

Давид Де Хеа отговори уместно на своите критици в 75-ата минута. Испанският вратар сътвори магическо избавяне при шут на Харви Барнс, като по този метод запази водачеството на " алените дяволи " четвърт час преди края.
 Снимка 489657
Източник:

Видимо раздразнителен от развоя на събитията, Джони Еванс от Лестър изпусна своите нерви и сътвори гаменско нарушаване против Скот Мактоминей в продължението. Действията му бяха за пряк червен картон и беше цяло знамение, че потърпевшият шотландец можеше да продължи срещата.

Тотално обезверени, възпитаниците на Брендън Роджърс позволиха глуповата неточност, която оформи и крайния резултат 0:2. Капсер Шмайхел реши да финтира малко пред наказателното си поле Джеси Лингард. Датчанинът се провали с гръм и тропот и по този начин за играча с №14 остана най-лесното и запрати кълбото в мрежата. Така Лестър ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в ЛЕ следващата година, до момента в който Юнайтед се завръща с фанфари в Шампионската лига.
 Снимка 489656
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР