Манчестър юнайтед е подал молба в английската футболна асоциация да

...
Манчестър юнайтед е подал молба в английската футболна асоциация да
Коментари Харесай

След дълги критики "Манчестър юнайтед" подаде заявка да има женски отбор

Манчестър юнайтед " е подал молба в британската футболна асоциация да сътвори женски тим, разгласи клубът. Идеята е съставът да се включи във второто равнище на Супер лигата.

" Юнайтед " дълго беше подложен на критика, че за разлика от другите водещи клубове няма женски тим. В елитната дивизия при дамите се състезават " Арсенал ", " Манчестър сити ", " Челси " и " Ливърпул ".

" Радостни сме да съобщим, че клубът пробва да сътвори първия си професионален женски тим ", разгласи изпълнителният вицепрезидент Ед Уудуърд.

" Отборът на " Манчестър юнайтед " би трябвало да бъде построен в същия тип и със същите правила като мъжкия тим ", добави той. По думите му задачата е с женския тим да се дава път за развиване на футболистките от школата в границите на клуба.

Женската лига в Англия беше учредена през 2011 година От тогава по два пъти първенци са ставали " Арсенал ", " Ливърпул " и " Челси ", а един път на върха стъпи и " Манчестър сити ". Този сезон непобеденият " Челси " е отпред с 27 точки и води с една пред " Сити ". В елита вземат участие 10 тима.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР