Манчестър сити записа инфарктна победа над Борнемут с 2:1 като

...
Манчестър сити записа инфарктна победа над Борнемут с 2:1 като
Коментари Харесай

"Сити" пречупи "Борнемут" с гол в 97-ата минута

" Манчестър сити " записа инфарктна победа над " Борнемут " с 2:1 като посетител с късен гол на Рахийм Стърлинг в 97-ата минута. Английският национал се разписа надълбоко в добавеното време, шокирайки домаините. Тимът на Пеп Гуардиола продължава да бъде без загуба, като има две победи и едно тъждество в първите три кръга на Висшата лига.

" Сити " се оказа в ролята на догонващ още в 13-ата минута след страховит гол на Чарли Даниълс и трябваше да прави незабравим поврат. Габриел Жезус върна " жителите " в мача още в 21-ата минута, само че второто полувреме беше доста мъчно за тях.

Двубоят се игра повече от 100 минути, поради доста спирания, разправии и произшествия в продължението. " Гражданите " приключиха и с човек по-малко, като Стърлинг беше изпъден с втори жълт картон, тъй като отиде да се радва, хвърляйки се измежду агитката на гостите.

" Това е същинска полуда, напряко не повярвах какво се случи. Първото нещо, което направих е да отида при Бернардо и Бенджамин Менди и да им кажа: " Добре пристигнали във Висшата лига ". Бях сигурен, че можем да спечелим, само че не чаках, че ще бъде толкоз трагично. Отговорихме чудесно след мача с " Евертън ", борихме се за успеха и показахме темперамент ", сподели капитанът на " жителите " след мача Венсан Компани.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Борнемут " не могат да повярват, че са изпуснали точката.

" Черешките " играха мощно и затрудниха доста многомилионната селекция на Пеп Гуардиола, само че за следващ път демонстрираха слабостта си да изпускат точки, когато водят в мачовете. От 2015 година, когато влезе във Висшата лига, " Борнемут " е изгубил 39 точки, когато е бил във водеща позиция, като само " Уест Хем " се е справил по-зле (41).

Мениджърът на " жителите " Гуардиола направи четири промени в титулярния състав от дуела с " Евертън " при започване на седмицата. Серхио Агуеро, Лерой Сане и Джон Стоунс седнаха на пейката за сметка на Стърлинг, Бернардо Силва и дебютанта Бенджамин Менди, а Данило размени санкции Кайл Уокър. Специалистът стартира с четирима бранители за първи път от началото на сезона, изневереявайки на схемата си 3-5-2.

Наставникът на домакините Еди Хау заложи на защита с трима, с вяра да се опълчи на " Сити ".

Началото на дуела беше доста нападателно, като и двата тима по никакъв метод не се притесняваха да си влизат жестоко от първите минути. Това докара до остри забележки от рефера Майк Дийн, който не искаше да бърза с картоните.

 Чарли Даниълс откри с впечатляващо осъществяване.
© Reuters

Чарли Даниълс откри с впечатляващо осъществяване.

" Черешките " удариха първи, като откриха още в 13-ата минута. Левият халф-бек Чарли Даниълс означи същински шедьовър като изстреля топката от доста дребен ъгъл от воле, а тя стана неспасяема за вратаря Едерсон.

Малко по-късно Джърмейн Дефоу имаше отличен късмет да удвои, само че стреля настрана от задачата.

" Сити " не можа да се окопити бързо от неувереното си начало, като обичайно продължителното задържане на топката и постепенните офанзиви отсъстваха. В средата на терена Давид Силва и Кевин Де Бройне имаха проблеми, като футболистите на " Борнемут " не им оставяха пространство и време да боравят с топката.

Все отново в 21-ата минута " жителите " се върнаха в дуела, с помощта на визията на Давид Силва. Плеймейкърът откри Габриел Жезус с ослепителен пас сред четирима и бразилецът нямаше проблем да вкара, останал очи в очи с вратаря Бегович.

 Габриел Жезус стартира като титуляр и сподели отличния си голов усет.
© Reuters

Габриел Жезус стартира като титуляр и сподели отличния си голов усет.

Това беше 12-ото попадение (осем гола и четири асистенции), в което той е забъркан в последните му 11 старта във Висшата лига.

Малко след гола на Жезус, " Сити " имаше нов отличен късмет, като Нейтън Аке повали Стърлинг след своя неточност, когато нападателят се откъсваше самичък против вратата. Реферът Майк Дийн обаче сподели единствено жълт картон.

След почивката дуелът се изнерви доста, като и двата тима действаха много по-грубо. Дийн, който не бързаше с формалните предизвестия извади общо 9 жълти и един червен картон през втората част.

 Агуеро се появи от пейката, само че непрекъснато беше защитаван най-малко от двама бранители.
© Reuters

Агуеро се появи от пейката, само че непрекъснато беше защитаван най-малко от двама бранители.

Домакините от " Борнемут " бяха удовлетворени от развоя на мача и се затвориха в личната си половина, без да подхващат особени опасности. Те се бранеха напълно зад централната линия, като разчитаха на контраатаки посредством мощния Джошуа Кинг, за който се отваряха празни пространства.

Гуардиола усили нападателната мощност, като вкара на терена Серхио Агуеро, а по-късно в дуела пусна и Лерой Сане. " Сити " заигра пред наказателното поле на съперника, само че чак в 97-ата минута съумя да пречупи домакините.

Агуеро резервира топката сред трима в червено-черно и разви офанзивата в дясно, Данило центрира остро отдясно, а след шут на Стърлинг и рикошет в гърба на капитана Сърман, топката влетя неспасяемо в мрежата.

 Победният удар на Стърлинг.
© Reuters

Победният удар на Стърлинг.

Попадението беше шесто за Стърлинг против " Борнемут ", като " черешките " са обичаната му жертва във Висшата лига.

Той се хвърли измежду почитателите на " Сити ", с цел да чества гола си, като полицията едвам удържа публиката да не нахлуе на терена. Бурната наслада на Стърлинг обаче му донесе втори жълт картон.

Нападателят ще бъде осъден за дербито против някогашния си тим " Ливърпул ", което е след паузата за националните тимове. Това е и втори червен картон за " жителите " в следващ мач, след този на Кайл Уокър с " Евертън ".

 Полицията имаше много работа с почитателите на
© Reuters

Полицията имаше много работа с почитателите на " Сити ", които честваха бурно след гола на Стърлинг.

" Играхме добре, като се изключи първите 15-20 минути, когато противникът имаше преимущество. Мисля, че можеше да не се стига до толкоз трагичен процес, само че пропуснахме доста положения. Имахме тотална доминация през втората част когато " Борнемут " се защитаваше с 11 души зад топката. Най-важното в такива мачове е по какъв начин реагираш в обстановка когато губиш, аз съм удовлетворен от държанието на моите футболисти ", сподели Гуардиола.

Испанецът се оплака от държанието на рефера Майк Дийн, който изгони противоречиво Стърлинг, а през първата част е трябвало да изгони Нейтън Аке, съгласно Гуардиола.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР