Манчестър сити се върна на победния път във Висшата лига,

...
Манчестър сити се върна на победния път във Висшата лига,
Коментари Харесай

"Сити" си върна самочувствието с категоричен успех над "Арсенал"

" Манчестър сити " се върна на победния път във Висшата лига, откакто разгроми " Арсенал " с 3:0 като посетител. Шампионът не срещна никакви проблеми и доста елементарно взе трите точки на " Емиратс ". И трите гола паднаха още до почивката.

Кевин Де Бройне се разписа във втората и в 40-ата минута, а Рахим Стърлинг добави едно попадение в 15-ата.

" Гражданите " събират 35 точки, с което се приближават на четири от втория " Лестър ", който ден по-рано позволи неточност. След седмица двата отбора се изправят един против различен на " Етихад ".

Тимът на Пеп Гуардиола обаче е на 14 точки от първото място, заемано от " Ливърпул ". Двубоят беше под №200 за каталунския експерт отпред на " жителите ".

Загубата оставя " Арсенал " едвам девети, като в 17 мача " артилеристите " имат пет победи, седем равенства и към този момент пет провали. Головата разлика е негативна - 24:27. Тимът е с 22 точки, на седем от топ 4. " Артилеристите " имат единствено една победа в последните си девет дуела във Висшата лига.


© Reuters

Срещата стартира кошмарно за " Арсенал ", като още във втората минута Де Бройне откри. Белгиецът се разписа с мощен шут тъкмо под гредата, който не оостави никакви шансове на Бернд Лено и отбраната.

В 15-ата минута Де Бройне асистира за гол на Стърлинг.

До почивката " Арсенал " насочи единствено един прецизен удар, а вместо това получи и трети гол в мрежата си. В 40-ата минута Фил Фоудън откри Де Бройне и той се разписа за повторно.

През втората част дуелът се доиграваше, само че " Арсенал " още веднъж не сподели предпочитание. Домакините не насочиха нито един прецизен удар към вратата на Едерсон и това принуди почитателите да се разотидат от " Емиратс " надалеч преди последния сигнал.

 Йозил при промяната си.
© Reuters

Йозил при промяната си.

Освирквания имаше към Месут Йозил, който беше заменен в 60-ата минута. Германецът реагира бурно и изрита ръкавиците си. Още преди срещата към Йозил имаше напрежение, откакто той поддържа мюсюлманска общественост в Китай, която е подложена на репресии. Клубът се дистанцира от коментара на футболиста си, само че се стигна до реакция.

Преди срещата беше оповестено, че китайската телевизия CCTV няма да излъчва дербито на кръга във Висшата лига поради мненията на Йозил.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР