Манчестър Сити се справи с Арсенал на Етихад“ с 1:0

...
Манчестър Сити се справи с Арсенал на Етихад“ с 1:0
Коментари Харесай

Манчестър Сити излъга Арсенал за ФА Къп

Манчестър Сити се оправи с Арсенал на „ Етихад “ с 1:0 в мач от 1/16-финалите на ФА Къп. До попадението на „ жителите “ се стигна след известна доза шанс. След по-малко от три седмици двата съществени претендента за трофея във Висшата лига ще си дадат среща още веднъж, този път в Лондон.

В петата минута Такехиро Томиясу стреля от границата на наказателното поле, топката се насочи към центъра на вратата, а Щефан Ортега се намеси и не разреши на японеца да даде ранен задатък на „ топчиите “.
Четвърт час по-късно пред Леандро Тросар се откри невероятна опция да изведе лондончани напред в резултата и стреля от извънредно преференциална позиция, само че Ортега още веднъж бе деликатен и предотврати попадение във вратата си.
Манчестър Сити отговори четири минути по-късно, когато Кевин Де Бройне насочи приказен удар от границата на наказателното поле, който прелетя настрана от вратата на Арсенал.

В 33-ата минута Еди Нкетия съумя да доближи до центрирана от Леандро Тросар топка и засече с глава, само че ударът му мина настрана от вратата.

В 56-ата минута пред Манчестър Сити имаше добър късмет да поведе. Кевин Де Бройне получи прекрасен пас в наказателното поле, съумя да си открие пространство за удае, който обаче бе елементарно избавен от Мат Търнър.

В 64-ата минута най-накрая падна попадение. Хулиан Алварес взе самоуверено решение и шутира от далечна отдалеченост, само че топката срещна десния непряк дирек. Сити имаше шанса тя да попадне в Джак Грийлиш, който пусна към Нейтън Аке, а той с грациозен удар преодоля Търнър за 1:0 в интерес на „ жителите “.

До края на дуела до повече забавни моменти пред двете порти не се стигна и тимът на Пеп Гуардиола стигна до идната фаза в шампионата.


















10:00 27/01 15:00 27/01 21:30 27/01 21:45 27/01 22:00 27/01 22:00 27/01 21:00 26/01 22:00 26/01






























--> -->    В годишния календар на Вселенската патриаршия място нам

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР