Манчестър сити разгроми гостуващия Лестър с 5:1 и увеличи преднината

...
Манчестър сити разгроми гостуващия Лестър с 5:1 и увеличи преднината
Коментари Харесай

Агуеро вкара четири гола при 13-ата поредна домакинска победа на "Сити"

Манчестър сити " разгроми гостуващия " Лестър " с 5:1 и усили преднината си на върха във Висшата лига. " Гражданите " са с 16 точки пред градския противник " Юнайтед ", преди " алените дяволи " да изиграят мача си от кръга против " Нюкасъл ".

Победата е 13-а поредна за " Сити " като хазаин. За последно " жителите " изгубиха точки на " Етихад " във втория кръг от сезона, когато приключиха наедно 1:1 с " Евертън ".

Серхио Агуеро, Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг бяха над всички в мача. Аржентинецът вкара четири гола, а белгийският плеймейкър даде хеттрик от асистенции. Рахийм Стърлинг стартира головото шоу още в третата минута.

Агуеро вкара в седми следващ мач на " Етихад " във всички шампионати. Това е и най-хубавото му достижение като следващи попадения, откогато е състезател на " жителите ". Той към този момент има 28 гола в 32 мача във всички турнри. В пети следващ сезон централният нападател доближава броя от най-малко 25 попадения.

FULL-TIME Man City 5-1 Leicester

Aguero`s four second-half goals inspire Man City to a dominant victory#MCILEIpic.twitter.com/C0Svmgcmay
— Premier League (@premierleague) February 10, 2018

Хосеп Гуардиола направи единствено две промени в титулярния си състав от последния турнирен мач с " Бърнли ", който приключи 1:1. Вместо капитана Венсан Компани и Данило стартираха Аймерик Лапорт и Александър Зинченко.

" Гражданите " започнаха дуела на скорост и откриха резултата единствено след 124 секунди. Кевин Де Бройне центрира остро в наказателното поле, бранителите в черно не посмяха да играят с топката, защото тя беше доста покрай вратата и Рахийм Стърлинг я засече, с цел да изведе " Сити " напред.

Нападателят означи 15-ия си гол във Висшата лига от началото на сезона и 20-и във всички шампионати. От дебюта си през 2012 година Стърлинг е бил замесен в общо 74 попадения (46 гола и 28 асистенции), а за този интервал пред него са само Хари Кейн (114) и Уейн рууни (109).

" Лестър " предприе игра на изчакване и по никакъв метод не искаше да се оголва, макар получения ранен гол. " Лисиците " взеха решение да работят на контраофанзива и да чакат търпеливо своя миг. Той се откри в 24-ата минута.

Варди се възползва от неточност в защитата на " жителите ", напредна самичък против Лапорт, отвори си пространство и шутира, а след рикошет в крайници на французина топката влетя в мрежата – 1:1. Изстрелът на британския национал промени посоката си и заблуди Едерсон, който също не беше излязъл доста разчетено с няколко крачки и съкрати времето си за реакция.

Варди се разписа за четвърти път против " Манчестър сити " във Висшата лига, като " жителите " са една от обичаните му жертви. Той вкара в трети следващ мач от шампионата, което е най-хубавото му достижение от сезон 2015-16, когато се разписа в 11 следващи срещи и сложи връх в британския футбол.

До края на първата част самодейността беше на страната на " Сити ", само че футболистите на Гуардиола не съумяха да го материализират в още голове.

 Кевин Де Бройне за следващ път потвърди, че се намира в отлична форма през този сезон.
© Reuters

Кевин Де Бройне за следващ път потвърди, че се намира в отлична форма през този сезон.

Почивката на дуела обаче подейства добре на " жителите ", които започнаха със същия хъс, както и в първото полувреме. Идентично с началото на дуела, водачът във Висшата лига се нуждаеше от по-малко от три минути, с цел да поведе още веднъж.

Едва 93 секунди след подновяването на играта Агуеро вкара от няколко метра. Попадението на аржентинеца беше направено от Де Бройне, който направи двойно подаване със Стърлинг и по този начин подаде на Агуеро, че той нямаше по какъв начин да пропусне.

Ранният гол този път беше употребен от " жителите " и те не изпуснаха самодейността. В 54-ата минута Агуеро се разписа още един път, отново след подаване на Де Бройне. Аржентинецът стреля доста мощно по диагонала и Каспер Шмайхел изгледа по какъв начин топката влиза в мрежата му за трети път.

" Лестър " беше извънредно беззъб и с изключение на попадението на Варди нямаше даже различен прецизен удар към вратата на Едерсон.

 Агуеро вкарва третия си гол с този гръмък прехвърлящ удар.
© Reuters

Агуеро вкарва третия си гол с този гръмък прехвърлящ удар.

До края на дуела времето стигна на " Сити " за още два гола и дввата дело на Агуеро. Първо в 77-ата минута аржентинецът се възползва от неточност на Шмайхел, който му подари топката и голмайсторът на " Сити " оформи своя хеттрик.

В последната 90-а минута Агуеро вкара своя четвърти гол след мощен удар от границата на наказателното поле.

Централният нападател на " Сити " към този момент има осем хеттрика във Висшата лига, еднакъв брой с Тиери Анри, Майкъл Оуен и Хари Кейн. С повече в историята са само Алън Шиърър (11) и Роби Фаулър (9). В класирането при голмайсторите за сезона Агуеро към този момент има 21 гола, поравно с Мохамед Салах от " Ливърпул ", а пред тях е единствено Варди с 23.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР