Манчестър Сити продължава своя поход към мечтания трофей в Шампионската

...
Манчестър Сити продължава своя поход към мечтания трофей в Шампионската
Коментари Харесай

Ман Сити и Лион в битка за последното място на полуфиналите

Манчестър Сити продължава своя поход към мечтания трофей в Шампионската лига. Съперник на четвъртфиналите е френският, а триумф в конфликта ще обезпечи на един от двата тима среща с развихрилия се. Победителят ще бъде избран в един мач, част от финалния шампионат в Лисабон.

Въпреки големите вложения и триумфите в Англия, Сити към момента не съумява да стигне до трофея в Шампионската лига, което е огромната цел на клуба. Най-доброто достижение на отбора е полуфиналът през 2016 година. Тогава на 1/4-финалите " жителите " отстраниха противник от Франция -, и в този момент се надяват историята да се повтори.

През предишния сезон Манчестър Сити и Лион бяха противници в груповата фаза и " небесносините " взеха единствено точка от двата мача - още една причина Гуардиола и футболистите му да не подценяват съперника. Пеп и компания използваха доиграването на сезона в Премиър лийг като подготовка за борбите в най-силното клубно съревнование.

8 - Pep Guardiola is aiming to reach his eighth semi-final in the Champions League, which would be a joint record for a manager in the competition alongside José Mourinho. Accustomed.
— OptaJoe (@OptaJoe)
Френското състезание бе прекратено през март и не бе възобновено. Това наложи дълга насилствена пауза за Лион. Тимът на е изиграл два публични мача оттогава. Той загуби финала за Купата на Лигата от ПСЖ, само че след осъществявания на дузпи, а по-късно в профил в Шампионската лига, макар че отстъпи с 1:2 в.
МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИОН

МАН СИТИ: , Уокър, Гарсия, Лапорт, Кансело,, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Жезус

ЛИОН: Лопес, Денайер,, Маркал, Дюбоа, Корне, Какере, Гимараеш, Ауар, Екамби, Депай

Шампионска Лига 1/4 кръг, събота 15 август  Манчестър Сити 22:00предстои  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР