Манчестър Сити победи Астън Вила с 3:1 у дома. Срещата

...
Манчестър Сити победи Астън Вила с 3:1 у дома. Срещата
Коментари Харесай

Силно първо полувреме доближи Манчестър Сити до Арсенал

Манчестър Сити победи Астън Вила с 3:1 вкъщи. Срещата беше от 23-ия кръг на Висшата лига. " Гражданите " изиграха доста мощно първо полувреме, в което вкараха и трети си гола. Още в 4-ата минута Родри откри резултата, а в 39-ата минута Илкай Гюндоган удвои. В 45-ата минута Рияд Марез се разписа от дузпа, с цел да направи преднината на своя тим класическа. В 61-ата минута Оли Уоткинс оформи крайния резултат. 

На почивката на мача Ерлинг Халанд беше сменен, откакто имаше проблеми през първата част, само че това по-скоро беше превантивна мярка от Пеп Гуардиола. В края на мача Марез направи непростителен пропуск от няколко метра, а в добавеното време Джон Дюран удари греда. 

С триумфа Сити се приближи на три точки от водача Арсенал, а двата тима се изправят един против различен в сряда на " Емиратс ". Астън Вила е 11-и с 28 точки. 

Двубоят стартира чудесно за домакините, които поведоха още в 4-ата минута. Родри беше изтърван след центриране от корнер и с глава матира Емилиано Мартинес за 1:0. 

В 11-ата минута Родри със страховит пас изведе Илкай Гюндоган самичък против вратаря. Германецът насочи удар, само че не откри очертанията на вратата. Три минути по-късно Ерлинг Халанд получи извеждащ пас, само че Мартинес го изпревари и улови. Норвежецът се сблъска с вратаря, при което кълбото се озова в Гюндоган, който осъществя на празна врата. Попадението обаче беше анулирано за нарушаване в офанзива на Халанд. 

В 20-ата минута " жителите " извършиха заучено състояние, след което Джак Грийлиш насочи удар от придвижване от границата на наказателното поле, само че след рикошет кълбото мина рисково около вратата. След осъществяването на корнера Рубен Диаш не съумя да нанесе удар с глава, само че топката се озова в Халанд, който стреля около вратата. Малко по-късно домакините направиха ново многоходово разиграване. Топката стигна до Грийлиш отляво, който потърси далечния ъгъл, само че Мартинес се намеси и избави. 

В 39-ата минута Сити удвои задатъка си. Дълго подаване към Халанд свари неопитен Чеймбърс, който опита да избие с глава, само че норвежецът стигна до топката на аутлинията, след което откри Гюндоган на далечната греда, а германецът не сбърка - 2:0.

" Гражданите " направиха резултата типичен в 45-ата минута. Тогава Джейкъб Рамзи фаулира Грийлиш в наказателното поле. Последва дузпа за домакините, която Рияд Марез осъществя с удар в средата на вратата.

На полувремето Ерлинг Халанд беше сменен от Хулиан Алварес. Норвежецът имаше проблем през първата част и беше изваден от игра, с цел да не се задълбочи. Втората част стартира с удар на Родри, който Мартинес отрази. В 58-ата минута Родри проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Алварес опита удар, само че не затрудни стража на бирмингамци. 

В 61-ата минута Астън Вила понижи пасива си. Гостите пресираха високо, което разреши на Дъглас Луис да овладее топката и да изведе Оли Уоткинс самичък против Едерсон, а нападателят не сбърка - 3:1. 

В 80-ата минута Коутиньо опита да изненада Едерсон с удар в далечния ъгъл. Вратарят обаче съумя да се оправи и мазета в корнер. Малко по-късно бразилецът се оправи след шут на Джон Дюран. 

В 84-ата минута Алварес овладя в наказателното поле и пусна към Марез, който се озова самичък против Мартинес, само че от 3-4 метра шутира над вратата. В продължението на мача удар на Дюран срещна гредата. 

Манчестър Сити - Астън Вила 3:1

1:0 Родри (4)

2:0 Илкай Гюндоган (39)

3:0 Рияд Марез (45-дузпа)

3:1 Оли Уоткинс (61)

Ман С : Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Родри, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Силва, Грийлиш, Халанд 

Астън Вила : Мартинес, Дин, Чеймбърс, Конса, Йънг, Камара, Дъглас Луис, Буендиа, Рамзи, Бейли, Уоткинс
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР