Манчестър сити победи Арсенал в първия мач във Висшата лига

...
Манчестър сити победи Арсенал в първия мач във Висшата лига
Коментари Харесай

Късен гол продължи победната серия на "Сити" и сломи "Арсенал"

Манчестър сити " победи " Арсенал " в първия мач във Висшата лига за 2022 година, надделявайки мъчно с 2:1 като посетител. Тимът на Пеп Гуардиола реализира 11-и следващ триумф в шампионата, макар че в по-голямата част от срещата беше надигран.

" Арсенал " направи най-силния си мач от началото на сезона, водеше след първата част, само че игра с човек по-малко повече от 30 минути на " Емиратс ".

Букайо Сака откри в 31-ата минута, само че Рияд Марез изравни от дузпа в 57-ата. Победният гол за " Сити " вкара Родриго в третата минута на добавеното време, наказвайки доста груба неточност на отбраната на домакините.

С 11-ата си поредна победа " Сити " има 53 точки, с 11 повече от втория " Челси " и 12 от третия " Ливърпул ". В неделя следва точно мач сред сини и червени в Лондон.

" Артилеристите " бяха без мениджъра си Микел Артета, който изгледа срещата от вкъщи си поради COVID-19. Въпреки отсъствието му " Арсенал " стартира доста добре срещата и още в 12-ата минута сътвори блъсканица в полето на първенците. Мартин Йодегорд падна в наказателното поле след контакт с вратаря Едерсон. Повторенията обаче демонстрираха, че бразилецът играе с топката преди да повали норвежеца и дузпа нямаше.

Постепенно " Сити " пое надзор над играта, само че с офанзивите си мъчно караше домакините да бъркат. Защитата в червено-бяло действаше плътно и не оставяше празни пространства. В 19-ата минута Де Бройне опита изстрел, само че той мина настрана от задачата.

 Късен гол продължи победната серия на
© Reuters

В 31-ата минута " Арсенал " съумя да открие резултата. Мартинели напредна отляво и откри в наказателното поле Сака, който изпревари защитник в синьо, а ударът му с левия крайник попадна в задачата - 1:0.

До края на първата част " Арсенал " имаше два отлични шанса за нов гол. И двата пъти Мартинели стреля, само че ударите му не откриха задачата. За " Сити " един опит направи и Рубен Диаш.

След паузата " Сити " продължи да управлява топката, а " Арсенал " разчиташе на доста скорост в офанзива. Въпреки това в 54-ата минута отбраната на " артилеристите " се пропука.

Бернардо Силва влезе на скорост в наказателното поле и падна след контакт с Гранит Джака. След дълги прегледи на обстановката, в това число и от основния арбитър Стюърт Атуел " Сити " получи дузпа. Зад топката застана Рияд Марез, който съумя да изравни.

 Късен гол продължи победната серия на
© Reuters

Само минута след изравнителния гол " Арсенал " още веднъж можеше да поведе. Лапорт опита да върне топката с глава на Едерсон, само че вместо това го трансферира. Точно пред голлинията обаче Нейтън Аке почисти, а опитът за добавка на Мартинели беше неакуратен, срещайки гредата.

Веднага след тази обстановка " Арсенал " остана и с човек по-малко. Габриел Магаляеш фаулира Габриел Жезуш в средата на терена, за което получи и втори жълт картон. Първото предизвестие за бразилеца пък беше за разногласията към дузпата.

Защитата в черно-бяло не съумя да издържи до самия край и получи гол в третата минута на добвеното време. Тогава Родриго вкара след неточност на " артилеристите ".

 Късен гол продължи победната серия на
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР