Манчестър Сити може изненадващо да се включи в наддаването за

...
Манчестър Сити може изненадващо да се включи в наддаването за
Коментари Харесай

Ман Сити може изненадващо да се включи в битката за Санчо, гражданите имат два коза срещу Юнайтед и Челси

Манчестър Сити може изненадващо да се включи в наддаването за някогашния си състезател и сегашна звезда на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо. Талантът бе част от академията на " жителите " сред 2015-а и 2017-а година, само че в последна сметка реши да не подписва нов контракт със Сити и мина точно в Борусия, където прави възторг с екипа на " жълто-черните ". Въпреки че досега Джосеп Гуардиола намерено не е заявявал никакви упоритости да си върне Санчо, то такава опция има, а от " Етихад " са помислили за нея още сега, в който Санчо бе продаден на Борусия.

Според " Сън " има две клаузи в контракта на британския национал, които ще дадат много огромно преимущество на Сити в възможната трансферна борба с Манчестър Юнайтед и Челси за Джейдън Санчо. Първата се състои във обстоятелството, че Манчестър Сити ще получи 15% от сумата по идващия трансфер на Санчо. Борусия желае за звездата си най-малко 100 милиона паунда, което значи, че за Сити сумата на процедура ще е по-ниска с най-малко 15 милиона. По-интересна е клаузата, съгласно която Борусия би трябвало да осведоми Манчестър Сити при всяка оферта за Санчо от различен британски клуб. Това е била застраховката, за която " жителите " са помислили още през 2017-а.

Манчестър Юнайтед е считан за огромния любимец за Санчо, само че дали при актуалните условия ще се стигне до наддаване, в което би се присъединил и Манчестър Сити, не може да се планува. Все по-вероятна наподобява и хипотезата Санчо да остане още един сезон в Борусия и по-късно да бъде трансфериран. В този подтекст може да се преглежда и изявлението на изпълнителния вицепрезидент на " алените дяволи " Ед Ууудърд, койъо през вчерашния ден съобщи, че не чака в идния трансферен прозорец да се вършат покупко-продажби за стотици милиони.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР