Манчестър Сити и Интер (Милано) допълниха полуфиналите в Шампионска лига.

...
Манчестър Сити и Интер (Милано) допълниха полуфиналите в Шампионска лига.
Коментари Харесай

Манчестър Сити изхвърли Байерн, ще търси реванш от Реал

" Манчестър Сити " и " Интер " (Милано) допълниха полуфиналите в Шампионска лига. Английският отличник отстрани " Байерн " (Мюнхен) след 1:1 на реванша и общ резултат 4:1. На полуфинала ще срещне " Реал " (Мадрид) в повтаряне на класиката от предходната година и ще търси реванш.

" Интер " пък ще се изправи на огромния си градски противник " Милан ", откакто приключи 3:3 с " Бенфика " на " Сан Сиро " (5:3 общо). Полуфиналите са през месец май.

След провалянето с 0:3 в първия мач на " Етихад " тимът на " Байерн "  очаквано се втурна в офанзива с началния съдийски сигнал на реванша в търсене на ранен гол, който да върне интригата.

Лерой Сане бе покрай задачата в 17-ата минута, когато бе изведен самичък против вратаря, само че не уцели вратата.

Веднага по-късно съдията подвигна пряк червен картон на Дайо Упамекано за нарушаване против откъсналия се Ерлинг Холанд, само че по-късно промени решението си, защото норвежецът бе в засада.

Холанд бе в центъра на събитията и в 38-ата минута, когато пропусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Упамекано. Норвежецът стреля високо над вратата.

Той се реваншира в 57-ата минута, откакто получи пас от Кевин де Бройне и се озова " един на един " с Упамекано. Както и в първия мач, бранителят позволи груба неточност, като се подхлъзна и даде път на норвежеца да прати топката в мрежата, отбелязвайки 48-ия си гол за сезона. Тук каквато и да било конспирация завърши.

Попадението охлади ентусиазма на баварците и те понижиха натиска, само че въпреки всичко съумяха да изравнят резултата след отсъдена дузпа в 80-ата минута за игра с ръка на бранител на " Сити ". Капитанът Джошуа Кимих бе прецизен от 11-те метра за 1:1.
 Снимка АП/БТА

" Интер " и " Бенфика " сътвориха голово шоу за 3:3 пред над 75 000 фенове на " Сан Сиро ", само че и ремито бе задоволително за италианския гранд, който завоюва с 2:0 преди седмица в Лисабон.

Николо Барела даде задатък на " нерадзурите в 14-та минута, а Фредерик Орснес изравни до почивката.

Лаутаро Мартинес в 65-ата и Хоакин Корея в 78-ата разрешиха на домакините да пернат с 3:1, по този начин те понижиха оборотите и от това се възползваха гостите, които съумяха да стигнат до тъждество с два късни гола.

Антонио Силва понижи на 2:3 в 86-а минута, а в самия край хърватският нападател Петър Муса изравни за 3:3.
Полуфиналите
На 9 май " Реал " (Мадрид) семейства на " Манчестър Сити ", а първата борба " Милан " - " Интер " е на 10-и. Реваншите са седмица по-късно - на 16-17 май. Финалът е на 10 юни на ст. " Ататюрк " в Истанбул.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР