Манчестър Сити е тазгодишният носител на Шампионската лига. Триумфът дойде

...
Манчестър Сити е тазгодишният носител на Шампионската лига. Триумфът дойде
Коментари Харесай

Юбилейна победа за Гуардиола във финала на Шампионската лига

Манчестър Сити е тазгодишният притежател на Шампионската лига. Триумфът пристигна след триумф над състава на Интер в под напрежение мач на стадион “Ататюрк ” в Истанбул, Турция. Той бе изключително специфичен, тъй като изведе наставника на “гражданите ” - Джосеп Гуардиола, до требъл, който малко на брой експерти са реализирали.

Освен това триумфът се оказа изключително специфичен за испанския управител, тъй като той бе под юбилейният номер 300 за Гуардиола, откогато управлява синята част от град Манчестър. Той пое Сити през 2016 година и след вчерашния 10 юни 2023 година (събота) към този момент може да се похвали, че с “гражданите ” е печелил всеки един клубен шампионат, в който се е състезавал.

Единственото препядствие остава, което би трябвало да се преодолее следва тази зима и то ще бъде в лицето на Световното клубно състезание. Него Гуардиола към този момент е печелил през сезоните 2009/2010 и 2011/2012 с тима на Барселона, когато бяха съкрушени с 2:1 и 4:0 тимовете на аржентинския Естудиантес и бразилския Сантос.

Дали ще повтори и същият триумф с Манчестър Сити, следва да разберем.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР