Малу Драйер и лидерът на ГСДП Мартин Шулц Консерваторите на

...
Малу Драйер и лидерът на ГСДП Мартин Шулц Консерваторите на
Коментари Харесай

Преговарящите в Германия са близо до споразумение за събирането на бежански семейства


Малу Драйер и водачът на ГСДП Мартин Шулц

Консерваторите на немската канцлерка Ангела Меркел и социалдемократите са покрай превъзмогване на главен препъникамък в договарянията за сформиране на ново съдружно държавно управление, съобщи в понеделник върховен представител на социалдемократите в договарянията, представен от Ройтерс.

Консерваторите и социалдемократите се пробват да реализират съглашение по комплицирания въпрос за събирането на фамилиите на претендентите за леговище, на които е позволено да останат в Германия.

Някои социалдемократи упорстват за по-мек метод, само че консерваторите желаят да показват по-твърд курс по имиграционните въпроси, с цел да не изгубят повече гласове за сметка на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която за първи път влезе в Народното събрание след изборите през септември.

Преговорите за събирането на бежанските фамилии бяха прекратени нощес без съглашение, само че заместник-лидерът на социалдемократите Малу Драйер сподели, че договарящите страни са в " последните стадии " на реализиране на договореност. Тя съобщи за радио " Дойчландфунк ", че измежду договарящите има воля " в действителност да бъде реализирано съглашение през днешния ден ".

По думите й договарящите страни имат неуредени разлики и по въпросите за здравното обезпечаване и заетостта. " Но и по тях не сме на километри от решение ", сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР