Малта стана първата страна от ЕС, която легализира отглеждането на

...
Малта стана първата страна от ЕС, която легализира отглеждането на
Коментари Харесай

Малта е първата държава от ЕС, която легализира канабиса за лична употреба

Малта стана първата страна от Европейски Съюз, която легализира развъждането на канабис за персонална приложимост, съобщи BBC.

Възрастните ще могат да носят със себе си до седем грама марихуана и да отглеждат не повече от четири растения вкъщи. Пушенето ѝ на публични места или пред деца обаче ще бъде нелегално.

Парламентът на Малта гласоподава в поддръжка на промяната във вторник следобяд, като законопроектът получи 36 гласа " за " и 27 " срещу ". Министърът по въпросите на равенството Оуен Боничи съобщи, че " историческата " стъпка ще " ограничи трафика на опиати, като подсигурява, че потребителите към този момент разполагат с безвреден и узаконен метод, откъдето могат да си набират канабис ".

Опозиционната Националистическа партия на Малта обаче гласоподава срещу смяната. През октомври нейният водач Бернар Греч, който в началото поддържа новия закон, предизвести, че той " ще докара единствено до усилване на противозаконния пазар, от което ще се възползва проведената престъпност ". Противниците приканиха президента на Малта Джордж Вела да не подписва закона, което е последният, параден стадий от приемането му.
 Златна опция? Канабисът може да носи по 5 милиарда евро годишно на Германия
Златна опция? Канабисът може да носи по 5 милиарда евро годишно на Германия

И да сътвори десетки хиляди нови работни места в страната

Според измененията всеки, който носи повече от 7 грама канабис може да бъде санкциониран с до 100 евро. Наказанието за пушене на публично място ще бъде санкция от 235 евро, а пушещите марихуана в наличието на лица под 18 години могат да бъдат санкционирани с до 500 евро.

Ще бъдат основани асоциации, които да популяризират опиата или семена за развъждане на канабис, като по този метод ще се контролира количеството, което някой купува. Един човек ще може да членува единствено в една асоциация.

Няколко други страни, измежду които Германия, Люксембург и Швейцария, също обмислят узаконяване на марихуаната за персонална приложимост. Държави като Нидерландия пък толерират използването ѝ при избрани условия.
 Вирджиния е първият южен щат, легализирал марихуаната
Вирджиния е първият южен щат, легализирал марихуаната

Всички на възраст над 21 година ще могат да имат до 28,3 грама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР