Мълния удари 8-годишно момченце, докато се разхождало с родителите и

...
Мълния удари 8-годишно момченце, докато се разхождало с родителите и
Коментари Харесай

Момиче разказа за живота си след удара от мълния. Как се възстановява


Мълния удари 8-годишно момченце, до момента в който се разхождало с родителите и сестра си в Морската градина на Бургас. Семейството било застигнато от мощна стихия на път към ресторант, в който решили да търсят заслон. Преди към година мълния удари 18-годишната Теодора Оронова в Приморско. Младата жена бе в кома с заплаха за живота, само че оцеля.

Тя споделя, че живее втори живот. " Спомените са до и по-късно, не помня нищо от удара. Помня майка ми, която беше в болничното заведение до мен и ме пита какво се случи. Не пребивавам в боязън от бурите, отвръщам обикновено. Ако съм на открито, диря по най-бързия метод заслон на закрито или в кола. Възстанових се доста бързо, на третия-четвъртия ден започнах да вървя. По-малко от месец след случая потеглих на учебно заведение ", описа тя.
-->
Климатологът Симеон Матев уточни, че съотношението ударени по отношение на умряли е четири към едно. " Напоследък има повече сила в атмосферата и респективно повече гръмотевични стихии. През интервала май-юли се следят повече такива феномени. От средата на юли до към септември, броят понижава. През студеното полугодие се следи растеж на такива феномени. Възможно е да имаме покосени от гръмотевица и през зимата, което преди не се наблюдаваше. Тичането при стихия е неточност, тъй като по този начин усилваме налягането пред нас, мълнията е употребила това ", разяснява той. 

По думите му всичко, което може да наруши естествената проводимост на средата към нас и я покачва, притегля мълнията. " Метална жила под нас може да е причина за удар от гръмотевица, плажът в Бургас има такива ", изясни Матев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР