Малко вероятно е Великобритания и Европейският съюз да променят фундаментално

...
Малко вероятно е Великобритания и Европейският съюз да променят фундаментално
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС запазват споразумението за Брекзит

Малко евентуално е Англия и Европейският съюз да трансформират фундаментално своето главно съглашение за Брекзит, като се чака да подпишат няколко характерни секторни покупко-продажби за финансовите услуги, риболова и енергетиката, които са нужни, с цел да се предотвратят нови разстройства, се споделя в отчет, представен от Ройтерс.

В отчета на Академичния орган на Обединеното кралство в Променяща се Европа (UKICE), оповестен във вторник, се споделя, че макар забележителния стопански удар за Англия от напускането на блока и спадащата поддръжка за Брекзит сред английската общност, огромни промени в връзките Обединеното кралство-ЕС биха били малко евентуални.

UKICE заяви, че изследване, извършено през декември, демонстрира, че 56% от британците са споделили, че биха дали своят вот за наново присъединение към Европейски Съюз, по отношение на 45% през февруари, което значително подхожда на други изследвания.

Управляващата Консервативна партия на Англия обаче е ангажирана с Брекзит, а опозиционната Лейбъристка партия се стреми да избегне догатките, че ще се стреми да скапе съглашението след 2016 година

Разговорите сред Англия и Европейски Съюз не престават за това по какъв начин да се приложат договореностите след Брекзит, изключително към значително отворената граница сред Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство, и държавата-членка на Европейски Съюз Ирландия.

" Непосредственото предизвикателство е разрешаването на проблемите към Протокола за Северна Ирландия, само че даже и това да бъде реализирано, предстоят други крайни периоди и решения, свързани да вземем за пример с обмена на данни, електрическите коли и риболова ", се споделя в отчета.

UKICE сподели, че връзките сред Обединеното кралство и Европейски Съюз са " надалеч от уредени и постоянни ", само че наподобява, че никоя от страните не желае да преразгледа Споразумението за търговия и съдействие (TCA), подписано през декември 2020 година след повече от четири години политически разногласия.

" Явно има малко политическо пространство от двете страни на Ламанша за главно преразглеждане на връзките или предоговаряне на TCA в кратковременен проект ", се споделя в проучването, базирайки се на неналичието на доверие, вътрешната политика на Обединеното кралство и изгодите от актуалната договорка за експортьори от Европейски Съюз.

" Промените в връзките евентуално ще бъдат мудни и постепенни в близко бъдеще ", се споделя в него, добавяйки, че научните проучвания, енергийната сигурност и търговията с излъчвания може да са области, в които актуалните връзки могат да бъдат задълбочени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР