Малко след смъртта на кралица Елизабет II беше обявено, че

...
Малко след смъртта на кралица Елизабет II беше обявено, че
Коментари Харесай

Защо мястото на погребението на Кралицата е толкова специално за нея?

Малко след гибелта на кралица Елизабет II беше оповестено, че погребението ѝ ще се организира в Уестминстърското абатство - едно доста особено място както за самата нея, по този начин и за семейство ѝ.

Службата, в памет на Кралицата, ще се състои в понеделник, 19 септември, а Уестминстърското абатство беше хазаин на доста от най-щастливите персонални моменти на Нейно Величество. Любопитното е, че скоро ще се навършат 260 години от последното заравяне на монарх в знаковия храм - това на крал Джордж II.

 

Queen Elizabeth II wore the British crown for 70 years, but she wore her wedding ring even longer.
— KTVU (@KTVU)

Един от най-паметните моменти от живота на Елизабет II - нейната женитба с принц Филип, се организира точно в Уестминстърското абатство.

През 1947 година 2000 посетители се събраха в централната лондонска черква, до момента в който милиони кралски почитатели слушаха по радиото по какъв начин 21-годишната принцеса Елизабет разменя обети за честност със брачна половинка си. Тогава техният съюз се счита за мотив повишаващ настроението в следвоенна Англия.

И освен Нейно Кралско Височество се омъжи в Уестминстър, защото кралицата участва и на сватбата на щерка си принцеса Ан, която се омъжи за капитан Марк Филипс в църквата през 1973 година, а вторият ѝ наследник, херцогът на Йорк, се дами за Сара Фъргюсън още веднъж там през 1986 година



Новият принц и принцеса на Уелс, Уилям и Кейт също си споделиха „ Да “ в Уестминстърското абатство през 2011 година

Централната лондонска черква е и мястото, където на 25-годишна възраст Елизабет е коронована за кралица. Приблизително 27 милиона души във Англия са гледали церемонията по малкия екран, откакто кралицата се е съгласила тя да бъде предавана.

 

King Charles III at the coronation of Queen Elizabeth II.
— KINSEY SCHOFIELD (@kinseyschofield)

По време на службата кралицата положила клетва и била провъзгласена за монарх с короната на Свети Едуард, сложена на главата ѝ.

Погребението на нейната майка Елизабет Боуз-Лайън, както и това на принцеса Даяна, също се състояха в Уестминстърското абатство.

Освен това в църквата са гробовете на 17 монарси, в това число на Чарлз II и Елизабет I.



В рамките на дългия си живот кралица Елизабет II е участвала на редица служби и възпоменателни събития, които несъмнено са оставили дълбока диря в нейното схващане.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР