Малко след като отвори врати в първия работен ден на

...
Малко след като отвори врати в първия работен ден на
Коментари Харесай

Майка и син, живеещи в Милано, бяха първите посетители на Регионалния исторически музей в Стара Загора

Малко откакто отвори порти в първия работен ден на 2024 година, Регионалният исторически музей в Стара Загора беше посетен от Мирослава Ценова и синът ѝ Дойчин, които живеят в Милано. 
 
" Интересувам се от история и през днешния ден имахме опцията за малко посещаване в Стара Загора и взехме решение да посетим музея ", описа за Българска телеграфна агенция Мирослава Ценова.
 
По време на разходката фамилията беше впечатлено от богатата експозиция на културната институция. " Тук можеш да видиш доста богато историческо завещание отпреди хиляди години съвсем до наши дни ", сподели още туристката.
 
 Регионален Исторически музей-Стара Загора (РИМ-Стара Загора) Регионален Исторически музей-Стара Загора (РИМ-Стара Загора) Източник: Zonanews
Мирослава Ценова живее от доста години в италианския град, само че е родом от врачанското село Боденец. Тя добави, че в Милано децата ще се върнат на учебно заведение на 8 януари, а до тогава със сина си употребяват ваканцията, с цел да се насладят на разнообразни забележителности.
 
През миналата година посетителите в старозагорския музей бележат растеж с над 10 на 100 спрямо 2022 година. " През 2023 година посетителите са 36 880 души, които са имали опцията да прегледат експозициите в музея и музейните обекти. Година по-рано туристите са били 32 993 души ", изясни Ирина Атанасова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР