Малко след като на пътуващи с градския транспорт в София

...
Малко след като на пътуващи с градския транспорт в София
Коментари Харесай

Оплаквания, че новата тикет система в София не работи както трябва

Малко откакто на пътуващи с градския превоз в София проработи, се появиха недоволства за проблеми с нея , оповестява.
Новата услуга се предлага от на Центъра за градска подвижност (ЦГМ). Тя носи името „ Заяви нова електронна карта “ и посредством нея могат да се получават абонаментни карти Sofia City Card, които ще заменят досегашните пластики.
 Софийската билет система в градския превоз няма да бъде осъществена в период Софийската билет система в градския превоз няма да бъде осъществена в период
По-скоро 2019 година към този момент не е реален вид да проработи Системата за електронно таксуване и видеонаблюдение. Това сподели изпълнителн...
Според недоволство в обществената мрежа Facebook обаче, би трябвало да подадеш заявление на хартия в ЦГМ. Разказът за обстановката е следната: " Попълних онлайн заявление за карта, отивам да я взема - ми ние нямаме достъп. Попълнете тук формуляр. Влизам в профила си, тая карта я няма. И никой не знае къде е. Диктувах мейли, телефони, номер на карта. Шест телефонни диалога и най-после: отидете до бюрото да Ви вкарат мейла. Ми аз съм го попълнил! Ми единственият вид е там служителката да го вкара. Т.е. цифровизация отвред. Иначе са общителни, само че най-после се развиках ".
Друг проблем е, че притежателите на настоящи карти за градския превоз няма да могат да получат Sofia City Card преди приключването на периода на годност на настоящия им превозен документ. Причината е, че новата билет система не разрешава прекачване на импулси от сегашните пластики към нововъведените. Затова клиентът би трябвало да изчака да завърши интервалът на годност на настоящата му карта и тогава да отиде до някой от офисите на ЦГМ и да изиска подмяна на остарялата си пластика с новите устройства.
Новата е-система влезе в приложимост от вторник – 11 май. Пътуващите в градския превоз на София към този момент би трябвало да могат да се самотаксуват с банкови кредитни и дебитни карти, както и през смарт телефони. Засега обаче такова таксуване е допустимо единствено в наземния превоз – рейсовете, трамваите и тролеите, до момента в който в метрото занапред следва да се пусне в употреба.
Е-системата трябваше да проработи най-късно на 01.01.21 година Впоследствие обаче от ЦГМ оповестиха, че отсрочват старта ѝ за май с разяснение, че към нея е пропуснато да се интегрира тръгналият през август предходната година трети лъч на софийското метро .
 Столична община ще ревизира за какво билет системата за градския превоз е поскъпнала фрапантно Столична община ще ревизира за какво билет системата за градския превоз е поскъпнала фрапантно
Ще създадем инспекция за смяната на цената за новата системата за таксуване в градския превоз, която от 20 млн. лева нарастна на 88...
Към момента не излиза наяве и по кое време ще се вкара друга цена за по-късите и по-дългите пътувания с градски превоз . Вариациите в таксуването са едно от най-големите преимущества на така наречен билет системи по света и се смятат за мощна мотивации повече хора да предпочетат градския превоз пред персоналните си коли за придвижване в града.
Действащият контракт за построяването на билет системата беше подписан през декември 2018 година със период за осъществяване две години. Съгласно съглашението, цената е 73.24 млн. лв., реализатор е консорциумът „ Си Ен Си София тикетинг систем “, в който влизат българските компании „ Компютърнет сървисиз “ и „ Тикси “ и турската „ Асис Електроникс “. Отделно от това, " Си Ен Си София тикетинг систем “ ще получи и 5.85% от приходите от продадените билети и карти, само че не повече от 10 000 000 лв..
Сервизът на билет системата ще е 8 години, след което София ще би трябвало да подпише нов контракт с консорциума. Така, общата цена на плана доближи 83.24 млн. лв. без Данък добавена стойност. През предходната година обаче София се ангажира да заплати още към 2 000 000 лв. без Данък добавена стойност за консолидираното на новия трети диаметър на софийското метро. А през 2003 година, когато за пръв път се разбра, че се възнамерява въвеждането на такава система, прогнозната цена беше към 9 000 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР