Малко след 20.30 снощи е било повдигнато обвинение на собственика

...
Малко след 20.30 снощи е било повдигнато обвинение на собственика
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, в чийто дом е починал внукът на Тома Томов

Малко след 20.30 нощес е било повдигнато обвиняване на притежателя на дома, в който почина осемгодишното дете от Мездра. Той е арестуван с прокурорска заповед до 72 часа.
По първични данни 8-годишно момче е потърпевшо при случай с пиротехническо произведение и по-късно е умряло. Вероятно е имало случай вътре в къщата на неговия другар и по-късно е било изнесено на открито, допусна баба му Олга, като сподели, че съседка чула изстрел.
Разследването открило, че 8-годишният внук е на ексдепутата Тома Томов - Тома Бориславов отишъл да си играе в къщата на собствен съученик на прилежаща улица. Именно там, в дома на Димитър Й., прочут в Мездра като Митко Бирата, се случил трагичния случай.
По първична информация детето е било нападнато от куче, само че околните отхвърлят тази версия и настояват, че става въпрос за ликвидиране. Около 16.30 ч. в петък детето било извикано от свое приятелче да си играят. След 30 минути жена съобщила на околните му, че го видяла да лежи на улицата, потънало в кръв, описа Олга. По нейните думи другото дете се скрило в къщата, когато видяло околните на починалия си другар.
Престъплението е за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на държани огнестрелно оръжие и муниции.
При оглед в дома били открити ловни пушки, ловджийски полуавтомат, ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето хазаин, само че били съхранявани в прорез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е открита кутия с патрони, диаметър 30-06, а на полица били подредени ловни патрони.
Мъжът беше арестуван за 24 часа през вчерашния ден.
Досъдебното произвеждане по случая е на специфичен контрол в Окръжна прокуратура Враца и в Софийската апелативна прокуратура. Предстои осъществяване на голям брой експертизи, сред които съдебно-медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.
В квартала има жандармерия, с цел да не стигне до конфликти сред роднините на двете фамилии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР