Малко се знае за това, че бивша Югославия има свой

...
Малко се знае за това, че бивша Югославия има свой
Коментари Харесай

Сръбският Джак Изкормвача убивал проститутки, четейки им поезия

Малко се знае за това, че някогашна Югославия има собствен Джак Изкормвача, който бил също толкоз жесток като англичанина. Името му е Миодраг Столе Трифунович. Всички в Белрад били уплашени и потресени от дейностите му, а проверяващите положили огромни старания, с цел да уловят хитрия сериен палач, невиждан за тези тогава географски области, написа македонският "Вечер ".



Според очевидци Трифунович е бил даже по-брутален от своя „ сътрудник “ от Лондон, защото в листата му с жертви са били сред 14 и 60 дами. Той мразел дамите, изключително проститутките.

Той откраднал перука, облекла, подправени мустаци и брада от известния сръбски артист Миливой Мавид Попович и облечен по този начин избирал жертвите си. Източници от следствието настояват, че той рецитирал Балзак, преди да убие дамата. Освен Балзак, огромният му кумир бил сериалният палач Джак Изкормвача. Той събирал всички вести за него и се опитвал по всевъзможен метод да го надмине с броя на убийствата, а някои настояват, че го е направил.

Омразата му към проститутки датира от детството. Роден в Ниш, в доста проблематично семейство. Баща му управлявал прочут магазин за обувки, само че бил пияч, който малтретирал жена си и сина си.

Бащата бил обезсърчителен пияч и постоянно водел проститутки в дома, с които бил пред сина и брачната половинка си. Докато проститутките го обслужвали, той карал жена си да коленичи до тях, да гледа всичко и да пее или рецитира стихотворения. Това в ранното детство основало у Миодраг голяма ненавист към дамите и най-много към проститутките. Той прекарал юношеските си дни да фантазира за ликвидиране или задушаване на дами, съгласно кореспонденция по случая с най-бруталния палач в някогашна Югославия.

Той направил първото си закононарушение в Меросина, село покрай Ниш, където е роден. На 15-годишна възраст той изнасилил 12-годишно момиче. След като майката на Трифунович се развела с татко му, те се реалокират в Белград, където той стартира да преследва фантазиите си. Твърди се, че първата му жертва е била убита през 1948 година на улица „ Цвичева “ в Белград, където е открито тяло на удушена и изнасилена жена с изкормен стомах.

Мишена на сръбския Джак Изкормвача, с изключение на проститутки, боли и влюбени двойки. Твърди се, че откакто нападнал такива, той първо пребивал мъжете с разнообразни предмети, по-късно изнасилвал и убивал дамата.

Обсебен от Джак Изкормвача и Оноре дьо Балзак, едно от девойките, оживели от нападението, споделило на полицията за това, отбелязвайки, че Трифунович приказвал "че хората през днешния ден нямат слух и нюх към поезията ", оповестяват тогавашните медии.

Той в никакъв случай не оставял доказателства и всяко ново закононарушение насочвало следствието в разнообразни направления. Наричан бил човек с доста лица, тъй като денем е бил елементарен жител, работещ на строителната площадка.

След поредност от закононарушения чудовището най-сетне е задържано, само че не и за убийствата. Той запалил кафене „ Златен Буренце “ и пръстовите му отпечатъци били открити на бензинова кутия. Миодраг Столе Трифунович бил заловен в полицейска засада на жп гара в Белград. Когато бил задържан, историята и тайните започнаха да се разкриват! Едва тогава, след ареста му, той бил принуден да дава отговор за всички тези чудовищни убийства.

В пандиза Столе Трифунович се осъдилсам, като се пробол с шило в устата, а с друго непосредствено в сърцето си. Той ще бъде запомнен като най-бруталния сериен палач в някогашна Югославия.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР