Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на Има такъв народ

...
Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на Има такъв народ
Коментари Харесай

Трифонов гневен: Началникът на кабинета изрече клевети

Малко преди среднощ във Facebook водачът на " ИТН " - Слави Трифонов, разяснява кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за шеф на Българската национална банка.

Изявлението му е във връзка изявления на представителя на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по тематиката. Вчера в телевизионно изявление Минчев съобщи, че по-скоро Андрей Гюров е претендентът на обединението.

" Управляващата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти ", прецизира водачът на " ИТН ".

" Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански ", написа още във Facebook Трифонов.

В предаването " 120 минути " по bTV  Лена Бориславова съобщи, че застава зад кандидатурата на Андрей Гюров, който нямал съмнителни петна в биографията си и, че не би трябвало да се позволява " второ КТБ " в България.

Трифонов декларира, че защото работа му сега е да пази стабилността на обединението, няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.

" Недопустимо е от страна на държавното управление да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и неприемливо да се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Важно е да се направи и още едно конкретизиране и то е обвързвано с това кой има право да приказва от името на обединението, кой е акредитиран и дали има подобен човек, който да е акредитиран. Към сегашния миг на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да приказва от името на обединението, защото ние - " ИТН ", сме част от обединението. Не ми е известно също по този начин да е имало среща на която съответните съдружни сътрудници да са показали един от двамата претенденти като любимец ", съобщи Любомир Каримански.

Вчера близо три часа продължиха диалозите сред представители на четирите партии в ръководещата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите. За БНР един от тях разяснява, че противоречивите въпроси към обособените кандидатури за шеф на Българска народна банка и другите позиции по отношение на изпращане на военна помощ за Украйна не са били съществени тематики на диалозите.  

По рано беше обявено, че във фокуса на разискването са изпращане на военна помощ на Украйна и избора на нов шеф на Българската национална банка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР