Малко повече от седмица след като в Индонезия се проведоха

...
Малко повече от седмица след като в Индонезия се проведоха
Коментари Харесай

Над 270 души са починали от преумора заради изборите в Индонезия

Малко повече от седмица откакто в Индонезия се организираха най-големите еднодневни избори в света стана ясно, че повече от 270 изборни чиновници са умряли, най-много от болести, свързани с преумората, дължаща се на дългия работен ден и преброяването на милиони бюлетини на ръка, съобщи Ройтерс, цитирайки локален чиновник.

На 17 април в страната с население от над 260 млн. души се организираха по едно и също време президентски и парламентарни избори за понижаване на разноските.

Гласуването мина най-вече спокойно и без ексцесии, като към 80% от имащите право на глас 193 млн. души са дали своя избор в над 800 хиляди изборни секции.

Избирателния ден е траял 8 часа, които са се оказали смъртоносни за стотици длъжностните лица, които е би трябвало да преброят бюлетините на ръка.

Към 27 април има информация за 272 души, умряли след изборите в Индонезия, най-много от болести, свързани с претоварване, споделя представителят на индонезийската Обща изборна комисия (KPU) Ариеф Прийо Сусанто, като прибавя, че други 1878 души са се разболели след изборния ден.

На 23 април Министерството на здравеопазването на Индонезия прикани здравните заведения да поставят оптимални грижи за болните изборни чиновници, сподели още Сусанто. Той разясни, че  Министерството на финансите работи по обезщетения за фамилиите на умрелите.

 Битката за президентския пост в страната е сред досегашния държавен глава Джоко Видодо някогашния военачалник Прабово Субианто, който остана втори на изборите през 2014 година И двамата претенденти оповестиха победа след изборите, само че преброените досега бюлетини демонстрират преднина от 9-10% за Видодо. Крайните резултати от гласуването ще бъдат оповестени на 22 май, когато ще завърши окончателното броене на гласовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР