Малко повече от месец преди парламентарните избори на 3 април,

...
Малко повече от месец преди парламентарните избори на 3 април,
Коментари Харесай

ФИДЕС губи подкрепа, но остава първа сила в Унгария

Малко повече от месец преди парламентарните избори на 3 април, ръководещата партия в Унгария партия ФИДЕС загуби 4 на 100 от поддръжката на гласоподавателите за сметка на опозиционния блок, чиято известност се усилва.

Това сочи изследване на електоралните настройки измежду гласоподавателите, направено от мозъчния концерн IDEA Institute, заяви Ройтерс.

Все още обаче ФИДЕС на премиера е първа мощ с 38 на 100 утвърждение. А шестте партии в опозиционния съюз получават общо 34% поддръжка.

Увеличил се е процентът на унгарците, които към момента не са решили за кого да гласоподават - от 10% през януари - до 13 на 100 в този момент.

На вота при започване на април ще се изправи против единен опозиционен фронт за първи път от встъпването си в служба, след безапелационната си изборна победа през 2010 година

Анти-Орбан фронтът включва Демократическата коалиция, социалистите, либералите и някогашната крайнодясна, а в този момент дясно-центристка групировка Йобик. Кандидатът на опозицията за министър председател е Петер Марки-Зай, който сега е кмет на малко градче в Южна Унгария, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР