Малко повече от два часа продължи започналият тази вечер в

...
Малко повече от два часа продължи започналият тази вечер в
Коментари Харесай

Стотици протестираха срещу агресията с участието на мигранти: Овча купел - без страх и насилие

Малко повече от два часа продължи почналият довечера в столичния квартал „ Овча купел “ митинг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шествието, което стартира от метростанция „ Мизия “ и бе под надпис „ Овча купел – без боязън и принуждение “, мина по улиците на столичния квартал. Гражданското неодобрение мина по бул. „ Монтевидео “, след което продължи по бул. „ Президент Линкълн “ и още веднъж се върна на бул. „ Монтевидео “. След края на митинга на бул. " Монтевидео " остана дребна групичка протестиращи.

 

Стотици поданици на София се събраха на митинга против зачестилите случи на експанзия с присъединяване на мигранти. В региона на станция “Мизия ” на метрото имаше засилено полицейско наличие.

Гражданското неодобрение под наслов " Овча купел - без боязън и принуждение " бе проведено в обществените мрежи.

Събралите се настояха за непрекъснато полицейско наличие към Центъра за мигранти в региона. Те желаят да се съблюдава оповестеният от кмета и Агенцията за бежанците пропускателен режим и вечерен час на центъра.

Друго искане е за създаване на цялостна система за видеонаблюдение в региона.

Протестиращите желаят още Центърът за мигранти да бъде преместен.

Те декларират, че не желаят да живеят в боязън, след “зачестилите произшествия в последната седмица ”.

Борислав Тодоров, уредник на митинга, съобщи, че от месеци сигнализират локалната власт. По думите му във вечерните часове има “задявки ” и “закачки ” даже с деца, които минават оттова поради метрото.

Той твърди, че настанени в Центъра за мигранти излизат със “сопи и тояги ”. Затова полиция и жандармерия би трябвало да поемат защитата на центъра. Освен това не се съблюдава вечерен час, след който не би трябвало да се напуща Центърът.

Тодоров съобщи, че в митинга няма политика. Според него “трябва да се вкара ред ”.

На митинга се чуваха викания “Овча купел не желае бежанци ”. Част от протестиращите пееха химна.

 

Представители на така наречен юношески организации и футболни агитки хвърлиха няколко бомбички и възпламениха факли на другояче мирния митинг, съобщи кореспондент на " Фокус ".

 

След като митингът беше публично преустановен от пусналия уведомлението в общината уредник Борислав Тодоров, поради предпочитание на част от протестиращите протестното шествие продължи по бул. " Монтевидео ".

Няколко младежи, дребна част от протестиращите, започнаха да хвърлят бомбички и възпламениха факли, само че до по-сериозно напрежение не се стигна.

Повечето фамилии с деца се разотидоха.

Шествието продължи по бул. " Линкълн ", а рейсовете 102, 60, 73 и 11 в посока " Младост ", " Гео Милев " и други квартали не се движеха. Градският превоз в региона бе изцяло спрян.

След бул. " Линкълн " шествието продължи по вътрешните улици на квартала.

На въпроса на " Фокус " момче на към 15 години призна, че знамената за митинга са предоставени от една от крайнодесните организации у нас, взела участие неведнъж и на избори.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР