Малко под два месеца преди поредните парламентарни и редовните президентски

...
Коментари Харесай

Уикенд новини: Детайли по проекта на Кирил Петков и Асен Василев, спад на одобрението към ИТН

Малко под два месеца преди следващите парламентарни и постоянните президентски избори главните събития този уикенд са политически. Кирил Петков и Асен Василев не престават смяната със скок в конкуренцията, социологическите организации замерват разбърквания - спад в утвърждението на партията на Слави Трифонов, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че претендентът им за президент ще е известна персона, само че не сподели име.
Политическите вести
Тандемът Кирил Петков-Асен Василев дадоха още: " Продължаваме промяната " ще е за унищожаване на корупцията, поддръжка на дребни и експортни компании, опазване на налозите, и по-качествено обучение и опазване на здравето. Още няма изясненост кои две дребни партии ще се употребяват като регистрации за обединението.

След и " Тренд " регистрираха спад в утвърждението за партия " ИТН ". И при тяхното изследване ГЕРБ води, а необявеният все още на анкетата план Петков-Василев има 9% поддръжка. От запитаните малко над 1000 души 43% сочат партията на Слави Трифонов за носеща отговорност за несъставянето на държавно управление в предходния парламент.

Във facebook Трифонов още веднъж отхвърли да носи виновност: " Един фантом броди из българското обществено пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с избрани ползи обикалят телевизионните студия и се пробват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, тъй като по този начин им изнася. Твърдението, че " ИТН " са отговорни за това да няма държавно управление е неистина. "
Янев: Внасяме проекта за възобновяване до октомври, в случай че дадем дата за затваряне на въглищните централи
Премиерът Стефан Янев съобщи, че има " неизпълним " проблем за внасянето на проекта за възобновяване и резистентност в Брюксел, тъй като оттова упорстват да се сложи точна дата за затваряне на комплекса мини и ТЕЦ-ове на въглища " Марица изток ". " Ние сме изправени пред алтернативата, дали можем да вземем такова решение или да се опитаме да намерим друго решение с Европейска комисия ", сподели Янев. Според него датата 2036 година за затваряне на " Мариците " е допустима, само че тематиката ще бъде сложена и на политическо равнище в Европейския съвет. Ще търсим разновидности за решение и най-късно да края на септември или началото на октомври Планът за възобновяване ще бъде изпратен, сподели Янев. По него България чака 12 милиарда лева безплатно, а и над милиард задатък през тази година.
Още вести от уикенда
Близо 1.5 млн. души към този момент са се преброили електронно, като останалите имат опция до края на месеца. Успоредно към този момент по домовете вървят и преброители.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР