Малко по-плавното прилагане на мерките по-лесно се възприема от обществото.

...
Малко по-плавното прилагане на мерките по-лесно се възприема от обществото.
Коментари Харесай

Плавното налагане на мерките се възприемало по-лесно

Малко по-плавното използване на ограниченията по-лесно се възприема от обществото . Това мнение изрази специалистът по публично здраве Момчил Баев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Така показаните нови ограничения малко по-лесно се смилат от обществото, за да няма от раз затваряне . Мерките малко закъсняха, тъй като контролът не беше задоволителен и за това стигнахме до рекорден брой инфектирани хора, уточни Баев, който прикани хората да гледат умерено, с цел да няма всяване на боязън и суматоха в битката с пандемията.

Според него здравната система е пред колапс и няма да издържи. Ако има експертни решения, те биха изглеждали по различен метод, само че в тази ситуация в политическите решения се търсят другите ползи. За това сега политиците са по-предпазливи в ограниченията и политическите решения там са по-балансирани, изясни Момчил Баев.

Той е на мнение, че заради незнанието от епидемията на ковид в първите месеци на болестта били наложени по-строгите ограничения с КПП-тата и блокадите. Момчил Баев прикани хората да бъдат дисциплинирани, с цел да може да оказват помощ на здравната система да се оправи с рецесията .

В студиото на Българска национална телевизия участва и юристът по здравно право Мария Петрова, съгласно която заповедта на здравния министър е красноречива, добре обяснена и не вижда никакъв въпрос в тази посока.

Заразата е реалност, факт е, че би трябвало да се подхващат ограничения , само че страната би трябвало да се съобрази и със съответното налагане на верните ограничения поредно, съответно, за да не изпада обществото в полемики , изясни Петрова.

Ние имаме нещо против, което се борим, само че за това ограниченията би трябвало да бъдат съответни, прикани тя. Когато има една наложена мярка, би трябвало всички да я съблюдават , настоя адвокатката, която не поддържа апелите да се отбелязват хора, които са без маски, след това да се търсят и да бъдат глобявани.

Всеки един разполага с отговорността да съблюдава ограниченията, с цел да ограничим болестта . Не в този момент е времето да се вършим на остроумни и да бунтарстваме, безапелационна бе Мария Петрова.

Според нея изключителната епидемиологична конюнктура ще бъде удължавана, до момента в който има опасност от ковид и публичното здраве. Мария Петрова не се съгласи с изказванията на Баев, а счита, че при започване на епидемията от ковид, когато бяха поставени КПП-та, повече се залагало на политика, а по-малко на научното мнение.
 Правителството е осигурило 2.5 млн. ваксини против COVID-19 – незабавно щом бъде записана ваксина
Правителството е осигурило 2.5 млн. ваксини против COVID-19 – незабавно щом бъде записана ваксина

Сключен е контракт...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР