Малко количество уран беше открито в пакет, пристигнал на лондонското

...
Малко количество уран беше открито в пакет, пристигнал на лондонското
Коментари Харесай

Откриха пратка с уран на летище Хийтроу

Малко количество уран беше намерено в пакет, дошъл на лондонското летище " Хийтроу " предишния месец . Това заяви английската полиция, представена от " Ройтерс ".

Тя прецизира, че не наподобява това да е обвързвано с директна опасност за публичното здраве.

Количеството радиоактивен материал беше намерено при рутинно сканиране на 29 декември, то бе извънредно малко и беше оценено от специалисти като фиктивен риск , изясни Ричард Смит, началник на лондонската полицейска работа за битка с тероризма.

" С облекчение разбрахме, че няма опасност за публичното здраве или за публичната сигурност. Пратката съдържаше доста малко количество нечист материал. Сега организираме спомагателни следствия ", добави той.

Полицията заяви, че няма задържани за случая.

" Ние, несъмнено, ще проследим каква е предисторията, с цел да се убедим, че няма спомагателна опасност. Но мисля, че това са някои успокояващи известия за случилото се ", съобщи Смит.

Уранът може да бъде употребен за гражданско произвеждане на електрическа енергия и за научни цели, а също е основна съставна част в нуклеарните оръжия. Някои изотопи излъчват радиация, която може да бъде нездравословна за хората, а самият метал е отровен при усвояване или поемане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР