Малко известни факти за поредицата Хари Потър Зелените очи на Хари Знаете

...
Малко известни факти за поредицата Хари Потър
Зелените очи на Хари
Знаете
Коментари Харесай

Малко известни факти за поредицата „Хари Потър”

Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Зелените очи на Хари

Знаете ли, че очите на Хари Потър в действителност би трябвало да бъдат зелени? Също като на майка му – Лили Потър (Евънс). Както в текстовете на Роулинг, по този начин и във филмите става дума точно за тази аналогия сред майка и наследник.  Въпреки това Даниел Радклиф получавал мощно неспокойствие на очите, всякога щом си поставял лещите. Това е и повода Джоан Роулинг да разреши на продукцията да направи тази смяна във външния тип на младия вълшебник.

 Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Истинска храна по време на фотоси

 Когато става дума за натурализъм на екрана, екипът на продукцията не икономисал разноски и действителна храна била употребена по време на снимането на сцените в Голямата зала, макар високата цена.

Храната миришела неприятно

 Тъй като храната била същинска, постоянно излъчвала неприятни миризми под ярките светлини на снимачната площадка, защото бързо се разваляла. За да спрат казуса с неприятната миризма, в идващите филми те употребявали изкуствено замразени артикули. 

Ема не прегръщала момчета

Ема Уотсън се срамувала да прегръща Даниел и Рупърт, тъй че Хърмаяни не прегръща момчетата във финалната сцена на първия филм. Продуцентът на кино лентата трансформира сцената по този начин, че тя  да прегърне единствено Хари, след което сепнато да се ръкува с Рон. Това е едно положително начало, което да насочи фена към бъдещите сантиментални връзки сред Хърмаяни Грейнджър и Рон Уизли. 

 Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Всички пръчици са ръчно направени

Десетките хиляди кутии с пръчици в сцените на “Магазина за пръчки на Оливъндър ” са ръчно рисувани. По рафтовете на магазина има 17 000 самостоятелно ръчно декорирани пръчки.

Забранен огън

Библиотеката на Дюк Хъмфри е най-старата зона за четене в Бодлианската библиотека на университета в Оксфорд, със строга политика „ без огън “.  За една избрана сцена обаче, Хари би трябвало да употребява фенер до момента в който се промъква в “Забранената секция ”. По този мотив, за първи път от стотици години, там било разрешено на продукцията да употребява същински огън.

Рупърт Гринт в действителност се опасява от паяци

Гринт (Рон Уизли) страда от изключителна арахнофобия, което значи, че се опасява от паяци. Така че, когато той и Хари отиват при Арагог, артистът не трябвало да се преструва на ужасяващ – единствено мисълта за паяци била задоволителна, с цел да му помогне да влезе в облика на също толкоз ужасения Рон Уизли. 

Разбиване на 14 коли в една сцена

Екипът трябвало да съсипе 14 Ford Anglias за съвършения кадър, когато Хари и Рон катастрофират в Плашещата върба (Whomping Willow) по време на втория филм от поредицата. 

 Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Телескопът на Дъмбълдор

Един от най-скъпите реквизити бил телескопът на Дъмбълдор. Атрибутът е гравиран със знаците на зодиака и бил един от най-скъпите реквизити, употребявани по време на фотосите.

Роузи О’Донъл и Робин Уилямс желали да вземат участие в основните функции

Роузи О’Донъл и Робин Уилямс желаели толкоз мощно да вземат участие във филмите за Хари Потър, че предложили да работят гратис! Роузи О’Донъл и Робин Уилямс желали да играят надлежно Моли Уизли и Хагрид. И двамата били отхвърлени, тъй като продуцентите и Роулинг държали кастът да е най-вече от английски артисти.

 Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Филми, които ще изострят апетита Ви

Малко известни обстоятелства за поредицата „ Хари Потър ”

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР