Малко градче търси своя кмет с помощта на природозащитната организаиця

...
Малко градче търси своя кмет с помощта на природозащитната организаиця
Коментари Харесай

WWF България търси кмета на първото изцяло зелено градче

Малко градче търси своя кмет благодарение на природозащитната организаиця WWF. Жителите на градчето обаче имат едно значимо условие – претендентите за поста би трябвало да имат „ зелена “ визия за развиването на селището. Градчето се споделя WheelVille (УийлВийл) и в него се развива действието на едноименната настолна игра. С нея WWF започва и първият си план за обществено предприемачество в България. Играта WheelVille е създадена от природозащитната организация с просветителна цел, с цел да показа международни реформаторски концепции като кръгова стопанска система и стабилно развиване по занимателен и наличен метод.

„ WheelVille е китно градче, формирано от четири махали. През март месец 2020 година WheelVille търси своя кмет. Всеки искащ може да кандидатсватва за кмет на нашия настолен град и по този метод да се трансформира в дипломат на концепцията за отговорно потребление на естествени запаси. Победителите ще бъдат оповестени за кметове на четирите махали и ще бъдат увековечени в специфични карти към играта “. Това споделя Косатдин Андонов, който дружно с Апостол Дянков създава тактиката на играта, дизайнът пък е дело на Теодор Георгиев.

„ Предизвикатествата пред хората и околната среда от ден дневно стават все по-мащабни, а потребността от съответна реакция – все по-спешна “, разяснява изпълнителният шеф на WWF България Веселина Кавръкова . „ Днес да сме природозащитници напълно не е задоволително, би трябвало да бъдем и сполучливи иноватори. Трябва да търсим ексцентрични решения за справяне с познатите проблеми. Затова стартирахме нашия план за обществено предприемачество. Wheelville дава невероятна опция да окажеш помощ за опазването на дивата природа в България - до момента в който играеш настолна игра. “

Играчите ще имат опция да влезнат в ролята на световноизветсни бизнесмени. Ще са сложени пред избори дали да заложат на бърза облага за сметка на повредена околна среда или пък ще поемат по пътя, по който бизнесът печели от опазена природа посредством новаторски решения и тактики.

WWF създава и популяризира играта с общителното партньорство на Ozone.bg Процент от продажбите на WheelVille ще поддържа работата на WWF по запазване на дивата природа в България. Wheelville ще бъде налична на българския пазар през април 2020 година До тогава най-големите почитатели на настолни игри и зелената концепция, ще могат да създадат предварителна поръчка на играта и да са измежду първите притежатели на дизайнерското издание.

Разбери по какъв начин да се кандидатираш за кмет на WheelVille тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР