Малко европейци са чували за Момчиловци. Но в Китай името

...
Малко европейци са чували за Момчиловци. Но в Китай името
Коментари Харесай

Дойче веле: Кисело мляко "Момчиловци" прави в Китай близо милиард евро оборот

Малко европейци са чували за Момчиловци. Но в Китай името на селото подухва у доста хора показа за тайнственост, дълъг живот и чудеса, тъй като те са гледали рекламите на най-популярното кисело мляко в Поднебесната империя - а точно с името " Момчиловци ", написа Дойче веле. Това лято Момчиловци, кацнало високо на хребета на планината Родопи в югоизточна България покрай гръцката граница бе хазаин на стотици гости от Китай, които пристигнаха особено поради фестивала на киселото мляко.



Деца бягат към тях, викайки: " Ни хау " (Здравей на китайски). " Има две неща, които китайците знаят за България - киселото мляко и розите, " споделя един от туристите - Ли Лин от Шанхай.



Хората от Момчиловци са привикнали да виждат китайци, откогато китайската компания Bright Dairy закупи и отнесе вкъщи вариант от прословутата българска бактерия. Именно той оказа помощ на компанията да създаде същински първокласен йогурт.



Bright Dairy обаче не не помниха и корените и патентоваха името " Момчиловци ", а също по този начин и известния към този момент в цялата страна етикет с българска госпожица в обичайната носия. Самото име е много мъчно за изговаряне от китайците и множеството го споделят като: " Мосили'ан ". Тази марка сега е измежду най-продаваните в Китай и може да се види на всички места - в множеството супермаркети, във вестникарски и телевизионни реклами, по автобусните спирки.

За голямата известност на българското кисело мляко оказа помощ и абсурдът, който избухна в Китай през 2008 година поради големи количества нечисто мляко, което накара доста китайци да стартират да избират задгранични марки като по-сигурни.

Рекламното мото е: " Чудодейната загадка на село, където хората живеят дълъг живот - Момчиловци ", продажбите са за към 6,0 милиарда юана (765 милиона евро) предходната година.

През същата година са пристигнали към 1000 туристи от Китай, което не е по никакъв начин малко, в случай, че локалното население е 1200.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР