Малките модулни реактори (ММР) са все по-популярни като ефективен начин

...
Малките модулни реактори (ММР) са все по-популярни като ефективен начин
Коментари Харесай

Атомната индустрия в Германия е скептична за малките модулни реактори

Малките модулни реактори (ММР) са все по-популярни като ефикасен метод за потребление на атомната сила за ограничение на климатичните промени. Атомната промишленост на Германия обаче е скептична за това, написа Süddeutsche Zeitung.

Докато стандартните реактори постоянно са доста скъпи за създаване и употреба, ММР биха понижили фрапантно времето за строителство и, съгласно разработчиците им, биха намалили разноските поради по-опростения си дизайн.

Американската компания Nuscale показва, че дребните модулни реактори, които построява сега, могат да създават сила на цена, сравнима с тази на природния газ. Освен това те могат да се експлоатират доста по-гъвкаво от стандартните реактори и по този метод да обезпечат авариен потенциал за енергийни системи, доминирани от възобновими енергийни източници, заяви Cleanenergywire.org.

Никола Уендлър от браншовата асоциация Nuclear Technology Germany обаче показва, че дребните модулни реактори постоянно ще бъдат по-скъпи от по-големите, заради по-ниската си мощ при непрекъснати разноски, защото ограниченията за сигурност и условията за личен състав не се разграничават доста от стандартните АЕЦ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР