Малките кученца опознават света около тях чрез обонянието си, чрез

...
Малките кученца опознават света около тях чрез обонянието си, чрез
Коментари Харесай

Какво да правите, ако кучето ви глътне нещо

Малките кученца опознават света към тях посредством обонянието си, посредством хапане и дъвкане. В резултат на това те могат да обхванат обекти, които са рискови за тях. Това може да са инцидентни неядливи предмети или скъсани части от кучешки играчки.

Погълнатите от кучето предмети могат да провокират задръстване на стомаха или червата, а това положение е животозастрашаващо.

Ветеринарните експерти споделят, че най-често предмети, които са откривали след интервенция на кучета са чорапи, плат, камъни, топчета, части от играчки, ластици за коса, кости, царевични кочани, монети и други.

Ще се изумите от изобретателността на дребните кученца - какви обекти са способни да глътнат.

За да предотвратите сходна акцидент, прибирайте всички дребни предмети в недостъпни за кученцето места.

Първа помощ при усвояване на непознати тела

 Помощ при усвояване на предмет от кучето

Ако са минали до 2 часа от поглъщането на предмет от кучето, евентуално обектът е към момента в стомаха.

Ако предметът е дребен и равен, може да дадете малко количество храна и след това да предизвикате повръщане на кучето.

Кучетата повръщат по-лесно на пълнен корем. Един от методите е да дадете принудително кислородна вода на кучето в устата.

Никога не предизвиквайте повръщане, в случай че обектът е изострен или прекомерно огромен, тъй като при връщането му през хранопровода може да пробие и нарани тъканите или да заседне.

Ако знаете или се съмнявате за обхванат изострен предмет от кучето, незабавно го заведете на ветеринар.

Преминавайки през храносмилателният тракт, острият предмет може да перфорира орган или да раздра стомаха и червата. Това положение е извънредно рисково и изисква хирургическа интервенция.

След два часа обектът ще е минал в червата и тогава повръщането ще е без резултат. Повечето дребни обли предмети минават през червата без да предизвикват проблеми.

Ако кучето е погълнало нещо като пясък и дребни камъчета, го нахранете с обемиста храна накиснати гранули или пюре от варен картоф. Това ще омекоти и улесни прекосяването на обектите.

 Ако кучето глътне нещо - по какъв начин да реагираме

Едни от най-опасните непознати тела са найлонови торбички и опаковки, изцапани с лой от храни.

Кучето се пробва да изяде вкусните останки от храна и гълтам с тях и неразградимия найлон. Те стават на топка и провокират мъчителни запушалки.

Ако кученцето е погълнало монета или батерия, обстановката е незабавна. Киселината в стомаха взаимодейства с металните предмети и това води до цинково или оловно натравяне. Посещението при ветеринар е наложително в най-кратки периоди.

Конци, панделки и ластици са други неподозирано рискови за кучето обекти за усвояване.

Единият им край може да се е заклещил в зъбите на кучето, до момента в който другият към този момент да е в стомаха и червата.

Състоянието е мощно мъчително, тъй като провокира нагъване на червата и стомаха, а това може да докара до инфектиране и некроза на тъканите.

Симптомите при затруднения от обхванат предмет са: повръщане, загуба на вкус на кучето, запек, изнемощялост, диария при кучето и други.

Ако се съмнявате за погълнато тяло, по-добрият избор е да се консултирате с ветеринар.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР