Малките фирми няма да бъдат обезщетени по Плана възстановяване и

...
Малките фирми няма да бъдат обезщетени по Плана възстановяване и
Коментари Харесай

Златанова: Правителството да финансира малките фирми

Малките компании няма да бъдат обезщетени по Плана възобновяване и развиване. Спекулации, че парите по основния план ще доближат до всички жители на страната не престават. Това разяснява пред БНР Зинаида Златанова, министър по европейските въпроси и еврофондовете в държавното управление на Пламен Орешарски (2013-2014 г.)

„ Нашето държавно управление би трябвало да се погрижи за дребния бизнес. Стратегическите промени би трябвало да бъдат също доста бързо направени, а политиците доста ненавиждат да вършат такива промени. Средствата са значими, само че още по-важна е политическата воля “ -категорична е Златанова.

Според нея утвърждението от Брюксел ще пристигна до седмици, при изискване, че Планът за възобновяване покрива критериите. Златанова позволи, че от държавното управление са провели към този момент интензивни договаряния с Европейска комисия и би трябвало Планът да е координиран с Брюксел, само че се съмнява да е координиран с българския бизнес и с националните ни желания.

По думите й към момента не се знае какъв е финалният текст на Плана, който се внася в Брюксел:

„ Поне аз не намирам качена финалната версия на профилирания уебсайт, там стои версията от юли месец. Предполагам, че е механически въпрос, само че от обясненията, които получаваме от представители на държавното управление, можем да кажем, че е направено старания този План да заложи образа на българската стопанска система в идващите 15-20 години. Реформите, които служебното държавно управление изяснява, че е заложило, не са измислени от сегашните министри, те са плод на дългогодишно гледище от страна на европейските институции„.

В предаването „ Хоризонт за вас “ Зинаида Златанова изрече терзание по отношение на съсредоточаването на средства от еврофондовете в избрани компании:

„ Чух предприемача и издател Иво Прокопиев, който в една медия изясни, че зад обособени планове в Плана за възобновяване той провижда съответни бизнесинтереси и надали не компании. Такъв тип подозрения не би трябвало да има. Нямаме учредения да не му имаме вяра, той е притежател на огромна медийна група и има доста информация, а е и един от най-успешните български предприемачи, т.е. има взор в бизнеса. Бих го призовала да приказва с имена и да приказва незабавно ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР