Малки пациенти с вирусни инфекции запълват все повече педиатрии в

...
Малки пациенти с вирусни инфекции запълват все повече педиатрии в
Коментари Харесай

Всяко второ дете е болно, педиатриите са пълни

Малки пациенти с вирусни инфекции запълват от ден на ден педиатрии в цялата страна. Експерти предизвестяват, че сега всяко второ дете е притежател на някаква зараза. В огромна част от лечебните заведения свободни кревати съвсем няма, а лекари чакат завишаване на заболеваемостта след 2-годишно мъртвило поради COVID-19.

„ В момента потенциалът на цялата клиника, което са три отделения, е 30 кревати. На процедура в последните дни те са съвсем непрекъснато запълнени. Има две свободни кревати, само че е въпрос на време и те да бъдат запълнени ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” доктор Ивайло Николов от Клиника по педиатрия, УМБАЛ " Александровска ", предава Нова.

По думите му в Клиниката идват деца със усложнения в дишането, кашлица, температура и обща изнемощялост. „ Това са признаци, които съпътстват респираторните болести. В момента е нараснала честотата на тези заболявания при децата. Огромният проблем е неналичието на тези места – освен при нас, само че и при всички клиники в София ”, акцентира той. И добави: „ Обикновено взривът на тези заболявания е в средата на януари и началото на февруари. Но в този момент виждаме, че още в първата трета на декември навлизаме в този интервал. Ситуацията е извънредно динамична ”.

Той посочи, че с изключение на вирусни има и бактериални инфекции. „ Обикновено болестта протича сред 5 до 7 дни. Лечението е противовирусно при вирусните болести. При бактериалните – се назначава антибиотично лекуване ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР