Малка калифорнийска мишка влезе в Книгата за рекорди на Гинес

...
Малка калифорнийска мишка влезе в Книгата за рекорди на Гинес
Коментари Харесай

Мишката Пат влезе в Книгата за рекорди на Гинес като най-старата в света

Малка калифорнийска мишка влезе в Книгата за върхове на Гинес като най-възрастната мишка в света, заяви АП.
Тихоокеанската джобна мишка се споделя Пат. Кръстена е на артиста от " Стар Трек " Патрик Стюарт. В сряда Пат получи удостоверение от Рекордите на Гинес за най-възрастната мишка, обект на човешка грижа. Възрастта на гризача е 9 години и 209 дни.

Пат е роден в зоопарка на Сан Диего на 14 юли 2013 година като част от стратегия за запазване на типа.

Тихоокеанската джобна мишка е най-малката мишка в Северна Америка. Естественият й хабитат е долината на река Тихуана. След 1932 година броят на гризачите понижава поради човешката интензивност в региона. За известно време даже се счита, че типът е изцяло липсващ. През 1994 година в Ориндж каунти е открита дребна изолирана популация.

През 2012 година е стартирана опазваща стратегия, целяща да запази животинския тип. През предходната година са родени 117 дребни. Много от мишките ще бъдат върнати в дивата природа през тази пролет.

От 2017 година популацията в Ориндж каунти е нормализирана и мишките нямат потребност от човешка грижа, с цел да се хранят.

Макар мишките да не са най-харесваните от индивида животни, те са значими за екосистемата поради ролята, която играят в разпространяването на растителните семена.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР