Малините – тези малки червени плодчета, са едно от най-големите

...
Малините – тези малки червени плодчета, са едно от най-големите
Коментари Харесай

Защо е задължително да ядем малини?

Малините – тези дребни червени плодчета, са едно от най-големите изкушения през по-топлите сезони. Не се колебайте и му се отдайте, до момента в който към момента може да се намерят на пазара. Малините са освен вкусни, само че и необикновено потребни.

У нас най-популярни са алените малини. Освен тях обаче има и такива с черен, виолетов и жълто-златист цвят. Те имат сходни здравословни изгоди.

Малините са небогати на мазнини и калории, само че пък са наситени с витамини и минерали. Това ги прави съвършени при битката с редица болести.

Малките червени плодчета са цялостни с витамин С. Това ги трансформира в мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали. Резултатът е засилен и резистентен имунитет. Освен това витамин С в композиция с антиоксиданта заексантин в плодчетата се грижи и за здравето на очите.

В малините се съдържат доста високи равнища фибри. Консумацията им улеснява работата на храносмилателния тракт. При запек се предлагат пресни малини. Освен това точно фибрите в тях им разрешават да управляват равнищата на кръвната захар.

Когато ви се прияде сладко, точно малините са здравословната опция, защото контролират тези равнища. По този метод се предотвратява и рискът от диабет.

 Малина

В малините се откриват още високи равнища на калий, които са извънредно значими за положителното здраве на сърцето. Флавоноидите в тях пък оказват помощ за здравето на мозъка. Смята се, че потреблението на малини подтиква паметта.

Специалистите са безапелационни, че малини би трябвало да се похапват и в случай че желаеме да съхраним младостта за дълго. Активните субстанции в тях подтикват производството на колаген – главният протеин за възобновяване на клетките. Той се свързва с еластичността и здравия тип на кожата.

Сред останалите дейни съставки в малините място намират танините и антиоксинаднтите. Те са потребни при всевъзможни възпаления на стомаха, костите и сърдечно-съдовата система.

Малините са подобаващи за всяка диета и здравословен хранителен режим. Освен че са нискокалорични, те имат и детоксикиращи свойства. За да стимулирате метаболизма си, най-добре похапвайте шепа от вкусните плодчета на закуска. Подходящи са и за междинните хранения.

Пресните малини и най-много чаят от листата от малини имат способността да облекчават мъчителната менструация. Активните съставки в тях оказват помощ за стягане мускулите на таза. Освен това националната медицина предлага чая от малинови листа за бързо зачеване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР