Мълчанието на агнетата Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов.

...
Мълчанието на агнетата Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов.
Коментари Харесай

Употреба на райски газ прати 15-годишен в токсикологията, майката беснее във Фейса

Мълчанието на агнетата

Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов.

За тези от вас, които не знаят, това е кабинета по токсикология.

Там съм с моя наследник, Макс, на 15 години, който е към момента в безсъзнание след приложимост на алкохол и божествен газ в дискотеката в град Правец, макар положените за него грижи в незабавното поделение на поликлиниката в града (по-късно ще прибавя имената на хората, които бяха на смяна), и след 3-те банки глюкоза…

В безсъзнание и с 1.43 промила алкохол съгласно теста с дрегер.

Нормално, положително момче, състезател, който не пуши, в никакъв случай не е употребявал алкохол, божествен газ и така нататък се пробва да пребори отровата в кръвта си.

Това не е роман за вредите от алкохола, нито за възпитанието, нито за това кой защо е виновен или отговорен в съответната обстановка.

Това е роман за всеобщото безволие, за страха в дребния град и за мълчанието на агнетата.

Ще се опитам да бъда оптимално къса, защото пиша с едната ръка, до момента в който с другата държа главата на детето си, което се пробва да повръща.

Всъщност няма какво толкоз да ви описвам, просто ще ви задам няколко въпроса, а вие не се чувствайте длъжни да ми отговаряте. Отговорете на себе си.

Защо в Правец всички знаят какво се случва в дискотеката, благосъстоятелност на кмета на града Румен Гунински, само че всички си мълчат?

Защо в дискотеката се позволяват малолетни лица с хвърчащи, попълнени от който и да е заявления, макар, че в тях категорично се показва, че би трябвало да са попълнени от родител? (Ще чакам Ивайло Иванов Иванов, роден през 85-та година, живущ в 204-ти блок и с телефон 0878796710, представящ се за родител на моя наследник, да се свърже с мен, с цел да уточним въпроса за родителските права).

Защо в дискотеката се продава алкохол на малолетни лица? Стандартната имитация на лицето, представящо се за шеф на дискотеката (да се чете синът на Румен Гунински) е, че " те по този начин си идват - пияни”.

Ако това е по този начин, за какво защитата на дискотеката позволява вътре малолетни лица използвали алкохол?

Защо в дискотеката се продават балони с божествен газ на малолетни лица?

Дали на някого е хрумвало да ревизира какво се случва в единственото заведение в града, от което се чува мощна музика в 2:30 сутринта?

Дали на някого е хрумвало да ревизира за какво пред заведението е цялостно с пияни, несъответстващи и повръщащи младежи?

Дали на някого е хрумвало да пусне тъжба, да провокира инспекция, да потърси гласност, да реагира?

Какво мисли полицията по въпроса?

Какво мисли по въпроса?

Какво мислят жителите на?

Защо всички, с които разговарях тази нощ гледат в земята и хапят устни, когато им задавах същите въпроси?

Разбирате ли накъде бия…?

Ние българите сме доста положителни в това да си заравяме главата в пясъка, да чукаме на дърво и да се надяваме такова нещо да не се случи в нашата къща. " Да не дава Господ” си го повтаряме във всеки случай, при който нещо неприятно сполети родственици, сътрудници, другари. Като че ли, той Господ няма друга работа, с изключение на да ни защищава от неприятни неща. Като че ли нямаме мозъци, сърца, ръце и усти, с които да създадем нещо. Преди да е станало късно, преди нещастието да е почукало и на нашата врата.

Замислете се, погледнете децата си, отново помислете и след това отговорете на себе си. Защото в случай че тази нощ, " не дай си Боже” имахте потребност от кола за спешна помощ за вас, вашето дете, ваш непосредствен, другар или родственик, тя нямаше да е разполагаем. Тази нощ единствената кола за спешна помощ в Правец кара моя наследник към токсикологията на Пирогов.

П.п.

Огромна, майчина признателност на момчетата, които на ръце са занесли сина ми до незабавното.

Елица Йорданова, Facebook
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР