Мълчалив протест и бдение в Сливен след смъртта на 19-годишен

...
Мълчалив протест и бдение в Сливен след смъртта на 19-годишен
Коментари Харесай

Мълчалив протест и бдение в Сливен след смъртта на 19-годишен младеж, загинал при гонка

Мълчалив митинг и бдение в Сливен след гибелта на 19-годишен юноша, умрял при гонка с коли.

Инцидентът е от предходната неделя, когато Петър Досев дружно с татко си отишли на среща с мъж, който предната вечер се държал непочтено с приятелката му. На срещата обаче се появили трима въоръжени мъже с бухалка и револвер.

Започнала гонка и автомобилът на потърпевшите бил изблъскан от пътя, а колата им се блъснала в дърво. Бащата е удрян с бухалка в главата от преследвачите след злополуката, а 19-годишният Петър е тежко ранен. Издъхнал напът за болничното заведение.

Събралите се на митинга близки и другари на младежа упорстват за задържане и на другите двама участници в гонката и за заслужено наказване. Заявиха още, че разполагат с информация, че обвинените ще избягат отвън страната и желаят това да се предотврати и те да бъдат мигновено арестувани.

" Което е най-справедливото. Аз така или другояче съм сянката постоянно след тия хора. Където и да отидат няма къде, аз съм сянката, те да го знаят. Винаги ще съм след тях. Няма другаде къде. Аз друго нямам. Само те ми останаха ", сподели бащата на починалото момче Десислав Досев.

" Искаме правдивост и да бъдем спокойни оттук-нататък за нашите деца в града, тъй като се случват непрекъснато някакви недоразумения, хулиганства, даже и дребни. В града няма никакво успокоение по отношение на децата ни ", добави гражданин на Сливен.

След случая единият от преследвачите е с непрекъсната мярка в ареста с обвиняване за съзнателно причиняване на гибелта на Петър Досев.

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР