Мълчах, защото смятам, че не е работа на изпълнителния директор

...
Мълчах, защото смятам, че не е работа на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Румен Спецов: Мълчах за фирмата си, защото не исках да се обяснявам за нещо, което не съм направил

" Мълчах, тъй като считам, че не е работа на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, претрупан със характерни задания в нелеко време, да върви по медии и да дава пояснения за нещо, което не е направил. Пак удостоверявам, че нямам никакви терзания по отношение на моите дейности и за активността на компанията. Аз не съм ощетил бюджета, всички налози са платени ".

Това споделя в изявление за вестник шефът на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов. Това е първият му коментар, откакто беше назначена инспекция за това дали една от компаниите му има данъчни отговорности.

, базирайки се на отчет от Националната следствена работа, оповестиха, че не е намерено да има нарушавания и отговорности на компанията " Гранекс Трейдър ".

Спецов споделя, че не е осведомен с констатациите на инспекцията. " Бях викан там (бел. ред, в следствието), с цел да дам свидетелски показания като един от шефовете на " Гранекс трейдър ". Пред следователите дадох ясни и изчерпателни отговори за моето присъединяване във компанията и за нейната активност. Но нямам визия какво е заключението на следователите ", споделя шефът на Национална агенция за приходите.

" Реших в този момент да приказвам, тъй като пред следователите показах тъкмо това, което във вашата обява от четвъртък казвате, че се съдържа в заключението на отчета на следствието ­ че Румен Спецов не е направил нищо нелегално. И ще си потърся правата по правосъден ред против хората, които си разрешиха да ме нарекат шарлатанин и лъжец и изрекоха куп други обидни квалификации ", прецизира още Спецов.

По думите му за интервала, в който е направена инспекцията на Национална агенция за приходите, не е бил нито шеф, нито съучастник в " Гранекс трейдър ". " Компанията е търгувала със зърно, което значи, че по настоящото законодателство при такива покупко-продажби се ползва режим за назад начисляване на Данък добавена стойност. Това значи, че при тях има, условно казано, нулева ставка на Данък добавена стойност, с което се отстрани рискът от данъчни измами. При цялата активност на " Гранекс трейдър ", в това число и по времето, когато аз съм бил шеф, са осъществявани отговарящи на закона действия в сходство с данъчните режими ", споделя още началникът на организацията.

Той добавя, че и Национална агенция за приходите е установила в инспекционен акт, че няма открити фиктивни покупко-продажби или документи с погрешно наличие. " Компанията не е направила нито една фиктивна договорка, а Национална агенция за приходите признава, че има стока, че има доходи от нейната продажба, само че не признава разноските ", споделя още Спецов и добавя, че е продал компанията, тъй като не е намерил финансиране за производството на фуражи.

По думите на Спецов офанзивата не е против него персонално, а против служебното държавно управление. Той споделя, че има опасност към него и фамилията му, само че не може да разкрие повече информация, тъй като данните са класифицирани.

До инспекцията се стигна, откакто малко след назначението на Спецов някогашните министри от ГЕРБ Кирил Ананиев и Томислав Дончев го упрекнаха, че през 2016 година е получил персонално ревизионния акт на компанията си, в който е било написано, че Според тях той е имал един месец да подаде несъгласие, след което е изискал и полагащото му се по закон удължение на този период с 1 месец, който е употребявал, с цел да продаде задлъжнялата компания на малоимотен жител, съден няколко пъти. Бившият министър на финансите от служебното държавно управление Асен Василев разгласи, че ще се направи повторна инспекция на случая, въпреки да е бил убеден от Спецов, че е продал бизнеса си, преди да е натрупал отговорности към бюджета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР