Малайзийските морски власти издирват трима моряци, изчезнали от танкер, регистриран

...
Малайзийските морски власти издирват трима моряци, изчезнали от танкер, регистриран
Коментари Харесай

Трима души са в неизвестност след експлозия на танкер край Малайзия

Малайзийските морски управляващи търсят трима моряци, изчезнали от танкер, регистриран в Габон, ден откакто 26-годишният транспортен съд се възпламени във водите край южното крайбрежие на страната, предава Ройтерс.

Корабът " Пабло ", плаващ от Китай за Сингапур, с цел да вземе недопечен нефт, не е превозвал товар и няма известия за нефтен разлив , заяви Малайзийската организация за морско правоприлагане (MMEA).

Не се изключва опцията мъжете, двама индийски жители и един украинец, към момента да са на борда, защото димът прави рисково да се инспектира корабът, откакто огънят наподобява е смълчан.

" Има опция тримата към момента да са на борда ", сподели Сайфул Лизан Ибрахим, върховен чиновник на MMEA, на конференция в южния щат Джохор.

Останалите 25 членове на екипажа са били избавени, в това число 23-ма, взети от два кораба наоколо, оповестиха управляващите. Четирима от тях са със съществени пострадвания.

Спасителите претърсват регион от 71 морски благи в търсене на изчезналия екипаж.

Корабът, който е бил употребен за транспорт на ирански нефт до Китай най-малко от средата на 2022 година, за последно е доставил ирански недопечен нефт до източното пристанище Кингдао в края на януари.

Построен през 1997 година, корабът е бил закотвен край източното китайско пристанище Джоушан за към два месеца сред февруари и април, преди да отплава към зона за закотвяне край Сингапур и Малайзия, демонстрират данни от Kpler и Vortexa.

MMEA заяви, че е почнала издирвателни и избавителни интервенции, откакто е била известена за пожара в понеделник в 16:00 часа. (0800 GMT) и проверява повода за неговото въникване.

Въпреки строгите наказания, наложени още веднъж от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп върху износа на нефт от Иран, Китай продължава да го получава, маскиран като доставки, идващи от Оман, Малайзия и Обединените арабски емирства , споделят търговци и анализатори.

Пекин неведнъж осъжда едностранните наказания на Вашингтон и пази търговията с Иран като естествена бизнес процедура в сходство с интернационалното право.
 Съединени американски щати са конфискували ирански нефт от гръцки танкер
Съединени американски щати са конфискували ирански нефт от гръцки танкер

Именно това е повода Иран да задържи танкер в Персийския залив

Припомняме, че преди дни стана ясно, че през последните дни в интервенция по използване на глобите, са съобщили три разнообразни източника, а дни по-късно, съгласно компания за морска сигурност.

Миналата година, в отговор на което. Върховният съд на Гърция. По-късно.

В стъпка, която евентуално ще изостри напрежението, 12 американски сенатори в четвъртък приканиха президента Джо Байдън да отстрани трудностите на политиката на Министерството на финансите, които не разрешават на Министерството на вътрешната сигурност да конфискува доставките на ирански нефт повече от година.

През 2020 година Вашингтон конфискува четири товара иранско гориво на борда на непознати кораби, пътуващи за Венецуела, и ги трансферира благодарение на неразкрити задгранични сътрудници на два други кораба, които по-късно отплаваха за Съединени американски щати.
 Цената на петрола се възвръща
Цената на петрола се възвръща

Brent се търгува по $84,95, а WTI - по $80,41 за барел след внезапния вчерашен спад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР