Малала Юсафзаи казва, че следването в университета най-накрая й е

...
Малала Юсафзаи казва, че следването в университета най-накрая й е
Коментари Харесай

Малала Юсафзаи във "Вог": Всяко момиче, което види тази корица, ще знае, че може да промени света

Малала Юсафзаи споделя, че следването в университета най-сетне й е дало малко време за себе си - в това число да яде в " Макдоналдс " и да играе покер, написа.

23-годишната носителка на Нобелова премия е на корицата на юлския брой на, като даде обстойно изявление за списанието.

Малала Юсафзаи приключи Оксфордския университет предходната година.

" Бях разчувствана безусловно от всичко - да отида в " Макдоналдс " или да играя покер с приятелите си ", споделя тя.

" Наслаждавах се на всеки един миг, тъй като не бях виждал толкоз доста преди. Никога не съм била в компанията на хора на моята възраст ", добавя тя.

Малала Юсафзаи беше простреляна в главата от талибанските бойци на 14-годишна възраст поради провеждането на акция за получването на обучение от девойки в родния й Пакистан.

Малала Юсафзаи на корицата на английския "Вог " (детайл) Снимка: British Vogue

Когато талибаните завземат долината Суат в Пакистан, Малала отхвърля да мълчи макар смъртните закани против нейното семейство и надига глас против затварянето на девическите учебни заведения. Още на 11-годишна възраст тя стартира да праща кореспонденции до Би Би Си, с цел да може светът да разбере за протичащото се там.

" Никога не съм била в компанията на хора на моята възраст, тъй като се възстановявах от случая, пътувах по света, разгласих книга и правех документален филм и се случваха толкоз доста неща. В университета най-сетне получих малко време за себе си ", споделя тя.

Малала театралничи за корицата на английския " Вог " с алена кърпа, като споделя, че дрехата не е знак, че е " потисната ".

Тя споделя, че забрадката съставлява нейните корени като мюсюлманка сунит от пущунски етнически генезис.

Малала показа за близкото си другарство с други млади деятели, като сподели, че Грета Тунберг й изпраща текстови известия за приемане на съвет.

" Познавам силата, която младото момиче носи в сърцето си, когато има визия и задача - и се надявам, че всяко момиче, което види тази корица, ще знае, че може да промени света ", разяснява Малала.

Вижте повече за Малала Юсафзаи в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР