Малък германски град намери печеливш начин да се справи с

...
Малък германски град намери печеливш начин да се справи с
Коментари Харесай

Къща и 1000 евро на месец, за да живееш в малък град в провинцията

Малък немски град откри печеливш метод да се оправи с обезлюдяването. Северногерманското градче Лойц предлага 1000 евро категоричен месечен приход и остаряла къща. Целта е да притегли повече млади поданици, написа Дойче Веле.

Аника Хирзекорн е 35-годишната берлинчанка. Хирзекорн и брачният партньор ѝ Роландо Гонсалес идната година ще се заселят в Лойц в провинция Мекленбург-Предна Померания. Аника постоянно е живяла в Берлин, а мъжът ѝ е от Венецуела, живял е в огромни метрополии като Каракас и Мексико-Сити. А в този момент ги чака Лойц - градче с едвам 3000 поданици.

Градските управляващи дават на двамата гратис една остаряла къща. Тъй като тя се нуждае от саниране, двойката първо ще би трябвало да я обнови, преди да се нанесе. Двамата обаче ще получават от града по 1000 евро месечен базов доход. В подмяна на това от младото семейство се чака да обособи в мазето на къщата и във вътрешния двор място, където дружно с други поданици на градчето да провеждат взаимни срещи.

Само в центъра на града има над 10 изоставени къщи. Повечето собственици живеят далеко, а къщите от ден на ден западат.

" Това не прави положително усещане, а и основава заплаха от сриване, заради което градът е заставен да взима ограничения за обезопасяването на старите здания ", споделя кметът на града.

Средствата за плана идват по линия на конкурса  " Град на бъдещето 2030 ". Лойц мина сполучливо първата фаза дружно с градове като Улм, Волфсбург и Дрезден и в този момент е в положение да осъществя идейни планове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР