Максималният осигурителен доход се вдига до 3 400 лева от

...
Максималният осигурителен доход се вдига до 3 400 лева от
Коментари Харесай

3 400 лева максимален осигурителен доход от 1 април

Максималният застрахователен приход се подвига до 3 400 лв. от 1 април, реши дефинитивно Народното събрание. Георги Ганев от Демократична България заяви, че скоро ще бъдат показани промени в Кодекса за обществено обезпечаване, където ще бъде записана окончателната формула, по който този предел да се трансформира в бъдеще.

Въпреки разгорещените разногласия и за внезапния скок в обезпечаването на земеделските стопани и тютюнопроизводителите, тяхната минимална ставка бе вдигната до 710 лв.. Това ще е и минималният застрахователен приход от 1 април, който на практика е еднакъв на минималната работна заплата, осведоми репортерът 

Спорното нарастване на оптималният застрахователен предел от 3000 на 3 400 лв. в последна сметка бе признато, макар че против него се оповестиха от Движение за права и свободи и ГЕРБ. Петър Чобанов от придвижването разкритикува неналичието на предвидимост за бизнеса и сериозния удар по приходите, комбиниран с инфлацията:

" Инфлацията по този начин или другояче понижава разполагаемите приходи, а нарастването на осигурителната тежест в допълнение ги понижава ".

Красимир Вълчев от ГЕРБ предизвести, че високотехнологични компании ще си тръгнат от България поради сходно решение:

" Това е секторът, с който ние можем да реализираме освен максимален капацитет за развиване, само че можем да реализираме и полицентричен модел - т.е. освен София, само че и най-малко още 6-7, в случай че не е и над 10 центъра на развиване на България ".

Георги Ганев от Демократична България съобщи

" Ще намерим формула след седем пъти мерене - другото име на думата разбор! Седем пъти мерене преди да се реже! Ако би трябвало и 30 пъти ще мерим и 50 формули ще обсъждаме! Между то към този момент сме обсъждали 50 Имаме си работна група, тя е в непрекъснат контакт. Тези промени ще си влязат там, където им е систематичното място, което не е в бюджета, а където е швейцарското предписание - в Кодекса за обществено обезпечаване ".

Хасан Адемов от Движение за права и свободи се разгласи против внезапното нарастване на минималния застрахователен предел за земеделските стопани от 420 на 710 лв.

" Трябва да се усилва поетапно, с цел да не стигаме до тези обстановки, в които сме сега ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР