Максималният осигурителен доход да се изчислява по специална формула според

...
Максималният осигурителен доход да се изчислява по специална формула според
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Максималният осигурителен доход да се изчислява по специална формула

Максималният застрахователен приход да се пресмята по специфична формула съгласно растежа на индикатори като междинната работна заплата, инфлацията и междинния застрахователен приход – това предлага Конфедерация на труда „ Подкрепа “ на Министерството на финансите.

След среща на бизнеса и синдикатите с присъединяване на премиера Николай Денков беше основана работна група, която да дефинира механизъм за актуализиране на оптималния застрахователен приход съгласно ясни критерии. 

В бюджета за следващата година е заложено той да бъде 3750 лв. вместо досегашните 3400.От Конфедерация на труда „ Подкрепа “ напомнят, че законовото условие е оптималната пенсия да бъде 40 % от оптималния застрахователен приход, което значи, че той би трябвало да доближи 8500 лв.. Според експертните сметки на синдиката това може да се случи в идващите пет години. 

Затова макар че кардиналното мнение на „ Подкрепа “ е за унищожаване на тавана на осигуровките, от синдиката считат, че годишното му увеличение въпреки всичко е стъпка в вярната посока, само че е единствено един детайл от осигурителната система. И че би трябвало да се актуализират и размерите на разнообразни компенсации, да вземем за пример тези за развъждане на дете, както и на други, свързани с осигурителния приход на работещите. 

От „ Подкрепа “ оферират няколко разновидността на механизъм за повишаването на оптималния застрахователен приход. Част от тях плануват това да става съгласно коефициент, представляващ средноаритметично от два знака – растеж на междинната работна заплата и на инфлацията за регистриран интервал от 12 месеца. Друг вид залага на планирани данни за растеж на тези индикатори. 
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР