Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между

...
Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между
Коментари Харесай

Слънце и жега и днес

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 31 и 34 градуса, в София - към 29°. Ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, а в планинските региони от западната половина на страната купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Вятърът ще е сдържан от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там в планините от западната половина на страната ще има краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 16°.

В четвъртък и петък ще се задържи най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд и единствено на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания. Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред 30 и 35 градуса. Вятърът ще е североизточен, слаб, в източната половина от страната - сдържан.

През почивните дни вятърът ще се усили, а вероятността за краткотрайни превалявания се покачва. В неделя на места преваляванията ще са съпроводени от гръмотевици, а дневните температури краткотрайно и едва ще се намалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР