Смарт часовниците успешно си изградиха солиден пазар и много почитатели.

...
Смарт часовниците успешно си изградиха солиден пазар и много почитатели.
Коментари Харесай

Huawei Watch 4 Pro Space Edition побира Вселената

Смарт часовниците сполучливо си построиха стабилен пазар и доста фенове. След като първо превзеха по-достъпния ценови сегмент, тези устройства последователно се насочиха и към високия клас, в който могат да развихрят цялостния си капацитет.

А за някои от тях това значи да съберат цялата Вселена и да я сложат на китката. Точно това е направил Huawei Watch 4 Pro Space Edition. Новата, специфична версия е направена точно за ценители на ръчните часовници и модерните технологии. Тя съчетава най-важните детайли и благоприятни условия и от двата брашна, като към тях прибавя и солидна доза просвета.

Резултатът е устройство, което наподобява (и се усеща) като класен ръчен часовник, само че и разполага с най-модерните технологии, с цел да може да помогне в грижите за здравето, постигането на още по-добри спортни резултати и да оказва помощ в всекидневието. Да, смарт часовниците към този момент надалеч не са просто устройства, които правят добре 2-3 неща.

е образец за действителния капацитет на тези устройства. И ни демонстрира, че те могат да имат специфичен фокус, без това да е в ущърб на практичността им.

Вдъхновен от Вселената

Гледането към звездите постоянно е било асоциирано с амбициозни цели, смели фантазии и огромни провокации. А „ свалянето на звездите “ пък е еднакво на (почти) непостижими резултати и обещания. Huawei реши да покаже, че е допустимо, като събере цялата Вселена в дребния корпус на Watch 4 Pro Space Edition.

Това е изразено в няколко щриха. Някои от тях са в интерфейса. Има специфични интерактивни циферблати, които могат да демонстрират планетите от Слънчевата система и разрешават да ги преглеждаме когато и да е. Дори демонстрират етапа на деня. Например може в действително време да виждаме 3D изображение на Земята, което да завъртаме и да виждаме къде към този момент е нощ и по какъв начин наподобяват светещите градове от Космоса.

Други циферблати пък демонстрират някои от най-известните съзвездия – по какъв начин наподобяват, къде са и по какъв начин се споделят. Има и спомагателна информация като времена на изгрева, интервалите на другите зодии и така нататък

Самият дизайн на часовника е въодушевен от галактическите ракети. Някои циферблати имат анимация, която да отразяват интензивното горене на моторите. А пък корпусът е „ пипнат “, с цел да следва детайли, взаимствани от ракетите.

Готов за провокации

Една от присъщите за Вселената черти е, че изискванията са доста сурови. Watch 4 Pro Space Edition е съгласуван с този факт и е още по-здрав. Корпусът и каишката са от исполин, което ги прави по-леки, само че и доста здрави. Използван е исполин с авиационно качеств. Безелът е керамичен и двуцветен, а стъклото над 1,5-инчовия AMOLED екран с резолюция 466х466 пиксела е от сапфирен кристал.

Часовникът има и особено защитно покритие DLC (Diamond-like Carbon) от най-голям клас, каквото се употребява и в извънредните механични ръчни часовници. То дава двойно по-високо равнище на отбрана от обичайното PVD покритие, което най-често се употребява за смарт часовници и прави още по-устойчив на драскотини и повреди.

Самият корпус е водо- и прахоустойчив. С него може и да се плува и устоя на 5АТМ под водата.

Все по този начин грижлив

Часовникът може да следи 13 знака за здравословното положение. Има способността да изготвя подробни разбори със препоръки за възстановяване на качеството на съня, на гъвкавостта на артериите и така нататък Може да следи и за спирания на дишането по време на сън, което е знак за евентуална сънна апнея.

може да оказва помощ на потребителя да изготвя къси прегледи на общото си положение, в това число с разбор на ЕКГ, дишането, насищането на О2 в кръвта и други Технологията TruSleep проучва качеството на съня и може да дава над 200 персонализирани оценки и препоръки за постигането на още по-добри резултати.

Разбира се, часовникът може да предложи доста и на спортистите. Има избор от огромен брой спортове, а за някои от тях има подготвени проекти и даже опция изкуствен интелект да изготви персонализиран проект за тичане да вземем за пример.

поддържа и фамилната функционалност на приложението Huawei Health. Чрез нея членовете на фамилията (както и родственици и приятели) могат да свържат своите Huawei часовници и да споделят определени от тях здравни данни. Например да се конкурират кой ще реализира по-добри резултати. Но и също по този начин да наблюдават здравето, да вземем за пример на по-възрастните или на децата. Както и да получават вести при засичане на проблеми.

Вселената е постоянно на ръката

Стилът на демонстрира, че това е часовник, който може (и трябва) да бъде носен освен за спортуване. Елегантният му и първокласен външен тип го прави подобаващ и за публични срещи или просто за всекидневието.

И той е оборудван уместно за тази цел. Разполага с всички умни функционалности за бързи отговори на известия, обзор на последните вести и други Има и eSIM, тъй че може да бъде и удобен сурогат на смарт телефона по време на подготовка или пък, когато ръцете са заети с покупки.

От часовника могат да се ръководят и приложения като навигацията, музиката, а App Gallery на Huawei предлага избор и от спомагателни стратегии като калкулатор, диктофон даже преводач на непознати езици и някои семпли игри. Операционната система на устройството е HarmonyOS, като получава и постоянни актуализации и може да работи пълноценно с iOS и Android благодарение на приложението Huawei Health.

Остава и въпросът с батерията. Според формалните данни на може да работи към 4,5 дни в общоприет режим. Има и режим за свръхдълъг живот на батерията, който доста усилва дните, само че за сметка на някои от функционалностите.

В действителния свят, тестовата численост на устоя тъкмо 4,5 дни с задействани всички функционалности за здравно следене, като се изключи напрежението. Но анализираше и качеството на дишането по време на сън и следеше непрекъснато сатурацията, сърдечния темп, задействани вести, както и един от най-енергоинтензивните циферблати с анимации и планети. И се оправи добре. Това несъмнено е смарт часовник, който си дава отговор на името. И на галактическия жанр. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР